Вести

,

Конкурс за 18. Београдски међународни модел Уједињених нација “BIMUN 2021”

„БИМУН – ОБРАЗОВАЊЕ ЗА СВЕТ ДИПЛОМАТИЈЕ“

Удружење за Уједињене нације Србије припрема јубиларну 18. међународну студентску конференцију “БЕОГРАДСКИ МЕЂУНАРОДНИ МОДЕЛ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА –  БИМУН 2021“, која ће се одржати у Београду од 19. до 23. маја 2021. године.

Након седамнаест успешно организованих међународних конференција (2004-2020), БИМУН има велики углед међу успешним студентима и код значајних институција и међународних организација. БИМУН је постао једна од најпрестижнијих конференција Модела УН у Европи и окупља амбициозне студенте из целог света.

БИМУН студентима пружа могућност да у пракси боље упознају актуелна међународна питања и начине њиховог решавања у оквиру УН, да примењују основна дипломатска начела, као и доприноси развијању њихових личних вештина (јавног наступа, преговарања, вођења дебате и постизања компромиса).

Студенти преузимају улоге дипломата УН, представљају различите земље и расправљају о актуелним светским темама, у складу са процедуром УН.

“БИМУН 2021” биће прилика за нова искуства, дипломатске дебате и повезивање младих лидера из Србије и других земаља. Радни језик БИМУН конференције је енглески.

Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН“ (19 – 23. мај 2021), биће фокусирана на аспекте теме ”Мултилатерализам и сарадња: Како се спремити за неочекивано”.

На конференцији ће бити академска симулација заседања органа УН на следеће теме:* Генерална скупштина УН – Трећи комитет: “Утицаји дигиталне технологије на демократију”,

* Савет безбедности: “Ситуација у Западној Сахари”,

* Кризни комитет Савета безбедности: “Погоршање безбедносне ситуације у Персијском заливу”,

* Савет за људска права: “Борба против трговине људима”,

* Популациони фонд УН (УНФПА): “Суочавање са новим изазовима света који стари”.

Пленарна седница БИМУН-а биће одржана на тему “Ка свету с једнаким могућностима и правима за све”.

 

Конкурс за пријављивање учесника на “БИМУН 2021” отворен је до 31. марта 2021. године.

Могу се пријавити студенти основних и постдипломских студија до 29 година, који добро знају енглески језик, уз обавезу да попуне Апликациони формулар са мотивационим писмом.

До сада је 4.215 успешних студената из 78 држава учествовало на седамнаест БИМУН конференција.

Придружите се и планирајте учешће на “БИМУН 2021”.

За више информација о конференцији “БИМУН 2021” и процедури пријаве за одређени комитет, посетите: www.bimun-unaserbia.org.

Организациони тим „БИМУН 2021“


Удружење за Уједињене нације Србије

United Nations Association of Serbia
Belgrade International Model United Nations – BIMUN
Македонска 22, 11000 Београд, Република Србија;

Интернет: www.bimun-unaserbia.org,
E-mail: bimun.unaserbia@gmail.com

BIMUN_2021


Related Posts