Вести

Позив за менторе и менторке – Стручна пракса 2

ПРЕДМЕТ: СТРУЧНА ПРАКСА 2

ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ И СОЦИЈАЛНОГ РАДА

 

 ПОЗИВ ЗА МЕНТОРЕ И МЕНТОРКЕ

 

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, стручна пракса за све студенте/киње свих година основних студија Одељења социјалне политике и социјалног рада Факултета политичких наука Универзитета у Београду се одвија кроз комбинацију теренске праксе (свуда где је то могуће уз поштовање опште-здравствених мера заштите) и онлајн сусрета.

Онлајн сусрети се организују у складу са циљевима и задацима предмета стручне праксе, те ће за предмет Стручна пракса 2 бити организовани онлајн сусрети на тему рада центара за социјални рад. Ови сусрети су намењени свим студентима/кињама који/е актуелно нису у могућности да реализују теренску праксу.

У циљу реализације ових онлајн сусрета, срдачно позивамо све заинтересоване колеге и колегинице социјалне раднике/раднице из центара за социјални рад са пет или више година радног стажа да се пријаве за онлајн менторство за предмет Стручна пракса 2 за студенте/киње социјалне политике и социјалног рада. Менторство ће бити бодовано од стране Коморе социјалне заштите са 3 активна бода.

Опис сусрета: Укупно ће бити до 5 сусрета, који ће се реализовати у континуитету, једном недељно, између априла и краја маја 2021. Сваки ментор ће имати своју групу студената/киња са којом ће радити током свих 5 сусрета. Сваки ментор ће имати мању групу студената/киња за рад, која ће бројати око 10 студената. Идеја је да се кроз сусрете прикажу фазе вођења случаја или поступак у остварењу права на новчану социјалну помоћ. Један сусрет траје 2 сата. Сусрети би се реализовали у оквиру радног времена. Укупно је потребно 5 ментора/ки.

 

Задаци ментора/ке:

  • Активно учешће током припремног састанка ментора/ке са сарадницама за праксу, који ће се посебно организовати пре почетка рада са студентима/кињама;
  • Упознају студенте/киње са начином рада у организацији;
  • Обезбеђују одговарајуће активности и задатке током свих 5 сусрета са својом групом студената/киња: припрема студије случаја, припрема документације која се користи у раду са корисницима, домаћи задаци, образац процене стања и потреба, налаз и мишљење социјалног радника и сл.;
  • Комуницирају са задуженом наставницом из високошколске установе;
  • Попуњава предвиђене извештаје;
  • Евалуира рад студената/киња;
  • Активно учествују у формалном процесу процене студената/киња и онлајн менторства.

 

Рок за пријаву: 05. април 2021.

 

Информације и пријаве на: gordana.radunovic@fpn.bg.ac.rs или 0638964624

 

Захваљујемо се на сарадњи унапред.

 

 

Срдачно и с поштовањем,

Испред сарадница за стручну праксу

Гордана Марчетић-Радуновић

Related Posts