Вести

Пријава за онлајн сусрете – Стручна пракса 2

ОБАВЕШТЕЊЕ – СТРУЧНА ПРАКСА 2

ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ СОЦИЈАЛНЕ ПОЛИТИКЕ И СОЦИЈАЛНОГ РАДА

 

ПРИЈАВА ЗА ОНЛАЈН СУСРЕТЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ 2

 

Драги студенти и студенткиње,

 

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, стручна пракса за све студенте свих година студија Одељења социјалне политике и социјалног рада Факултета политичких наука Универзитета у Београду се одвија кроз комбинацију теренске праксе и онлине сусрета.

 

Сви студенти и студенткиње који су у могућности да обаве стручну праксу 2 на терену (у центрима за социјални рад) имају најбоље услове за учење кроз искуство, наравно уз могућности поштовања свих прописаним општих здравствено-заштитних мера.  Стручна пракса 2 се ове године обавља на следеће могуће начина:

  1. Свих 90 сати у центру за социјални рад (студенти/киње које су прибавили/е информацију од својих општинских центара за социјални рад);
  2. Комбинацијом онлајн сусрета (до 5 онлине сусрета) и теренске праксе (40сати уместо 90сати);
  3. Само онлајн рад (уколико епидемиолошки услови то буду захтевали).

Онлајн сусрети се организују са менторима из праксе, колегама и колегиницама који актуелно раде као социјални радници/це у центрима за социјални рад и само су за студенте који нису тренутно у могућности да обаве праксу на терену.

 

Детаљнији опис онлајн сусрета: Укупно ће бити до 5 сусрета. Сви пријављени студенти ће бити подељени у неколико мањих група (око 10 студената/киња). Свака мања група ће обрађивати један случај са једним те истим ментором/ком током свих 5 сусрета. Присуство је обавезно на свих 5 сусрета. Један сусрет ће трајати око 2 сата и окупљаћемо се у динамици једном недељно од априла до краја маја 2021.

 

Молим све који то до сада нису учинили да се пријавите за онлајн менторство, уколико актуелно немате могућности да обавите праксу у центру за социјални рад. Пријавни формулар: https://forms.gle/UZGxAx3j5MN1gjWv7

 

Напомена: уколико се у току семестра створе услови за реализација стручне теренске праксе 2 (ту мислимо највише на Београд), студенти који су похађали онлајн сусрете ће бити у обавези да реализују и сате теренске обуке.

 

Срдачно и с поштовањем,

 

Сарадница за стручну праксу

Гордана Марчетић-Радуновић

gordana.radunovic@fpn.bg.ac.rs

Related Posts