Вести

Потписан Споразум о сарадњи између Факултета политичких наука и Националне асоцијације наставника/ца Грађанског васпитања и сарадника/ца (НАГВИС)

Споразум о сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Националне асоцијације наставника/ца Грађанског васпитања и сарадника/ца (НАГВИС) потписан је на Факултету политичких наука. Споразум су потписали продекан за основне студије на ФПН-у проф. др Дарко Надић и председница НАГВИС-а Мелита Ранђеловић.

Потписивању споразума присуствовали су и доц. др Никола Бељинац, руководилац Центра за каријерни развој Факултета Пајазит Помак, представница НАГВИС-а Татјана Матијаш и Тања Азањац Јањатовић из UNICEF-а.

Проф. др Дарко Надић рекао је да НАГВИС одлично ради свој посао и да за Факултет представља неку врсту регрутног центра. ,,Сви смо ми просветни радници и сарадња је неопходна због размене искустава у области методике и педагогије“, рекао је продекан. Професор је истакао да је знање покретљиво и да је неопходно бити у току са истим.

,,Факултет политичких наука је сјајна адреса када се помене грађанско васпитање. То је институција где можемо да остваримо сарадњу на различитим пољима’’, нагласила је председница НАГВИС-а Мелита Ранђеловић. Она је истакла да се нада будућој сарадњи и додала да очекује развијање сарадње у наредном периоду.

Тања Азањац Јањатовић из UNICEF-а сматра да је наставницима и академској заједници потребно пружити једну врсту подршке. Она је подвукла да је важно вратити наставнике у академску заједницу и неговати је.

Проф. др Никола Бељинац истакао је важност одржавања, чувања и промоције грађанског васпитања као темеља демократског друштва. „Ако је Факултет политичких наука школа демократије, онда су часови грађанског васпитања предшколско образовање“, објаснио је Бељинац. Он је оценио да би било пожељно да се у будућности створи прилика да дипломирани политиколози раде као професори грађанског васпитања.

Потписивањем Споразума ФПН и НАГВИС остварују међусобну сарадњу у областима организације и спровођења обуке за чланове/чланице НАГВИС-а, организовања и промоције заједничких конференција, семинара, трибина, стручних курсева, као и на пољу истраживачких послова и пројеката.

 

Related Posts