Вести

Позив за учешће на семинару „Насилни екстремизам и млади: од дезинформације до радикализације“

П О З И В
за учешће на семинару под називом

„Насилни екстремизам и млади: од дезинформације до радикализације“

који ће се одржати на Златибору од 17. до 19. априла 2024. године.

Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) спроводи пројекат “Насилни екстремизам и млади: од дезинформације до радикализације” који се имплементира уз подршку регионалног пројекта SMART Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан.

Након спровођења истраживања са младима у Србији, као и састанака са доносиоцима одлука и представницима невладиног сектора, Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) од 17. до 19. априла 2024. године на Златибору организује семинар са младима. Након прегледа пријава биће одабрано 20 ученика и студената. Семинар има за циљ оспособљавање младих за разумевање и деловање у опсегу тема као што су безбедност младих, радикализација, (насилни) екстремизам, утицај дезинформација на ове појаве, али и о методама њихове превенције. Разговараћемо и о перцепцији младих о Европској унији као ширем мировном и политичком пројекту.

Програм ће обухватити:

Предавања и радионице посвећене разумевању и превенцији радикализације, екстремизма, и борбе против дезинформација.
Увод у иницијативе које ће млади моћи да предложе и развијају уз подршку пројектног тима.

Након завршетка семинара, полазници ће имати могућност да наставе да сарађују на пројекту кроз иницијативе у својим заједницама – пројекат би кроз мале хонораре подржао активност попут писања рада о релевантним темама, уметничке изложбе, трибине, удружене активности са локалним организацијама цивилног друштва и слично, а које су релевантне теме за пројекат. Заинтересовани полазници би у том процесу имали менторску подршку пројектног тима.

Овај семинар пружа одличну прилику за младе лидере да унапреде своје вештине, прошире своја знања и повежу се с другим младима који деле сличне интересе у области сузбијања радикализације и екстремизма.

Уколико имате од 18 до 25 година и ученици сте треће или четврте године средње школе или основних и мастер студије можете се пријавити за учешће на семинару путем следећег ЛИНКА.

Рок за пријављивање је 5. април 2024. године.

Број места је ограничен на 20 учесника, а избор ће се вршити према критеријумима који укључују интересовање и послате биографије.

Учешће на семинару је бесплатно, а сви трошкови смештаја и превоза биће обезбеђени од стране организатора.

ЦеСИД тим са нестрпљењем очекује ваше пријаве и надамо се успешној заједничкој сарадњи на овом значајном пројекту!

Пројекат ,,Насилни екстремизам и млади: од дезинформације до радикализације” који се имплементира уз подршку регионалног пројекта SMART Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан, а којег имплементира Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД), Center for Research and Policy Making (CRPM) и Institute for Democracy and Mediation (IDM) је финансијски подржаван од стране Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

Позив

Related Posts