Вести

Одржан IX Регионални конгрес студената социјалног рада 

Чланови Уније студената социјалног рада Факултета политичких наука у Београду били су учесници IX Регионалног конгреса студенткиња и студената социјалног рада, oд 22. до 25. априла 2021. године.

Као и претходне године, Конгрес је одржан онлајн. Домаћин овогодишњег сусрета био је факултет из Љубљане, а учествовали су  студенти из Бепграда, Бања Луке, Мостара, Загреба и Осијека.

Регионални конгрес студената социјалног рада представља окупљање студената социјалног рада са циљем дискутовања о актуелним темама из области социјалне политике и социјалне заштите, те иновативним решењима за горуће друштвене проблеме. Суштина је управо у размени искустава, у приказу проблема и ситуација у области социјалне политике и социјалног рада на регионалном нивоу, а са највећим нагласком на подизање свести о значају професије социјалног рада, потреби запошљавања социјалних радника и јачању регионалне сарадње између универзитета. Осим тога, он представља добар пример како млади, предани људи, уз добру организацију и вољу, могу да помере границе и регион учине бољим и перспективнијим местом.

Чланови и чланице Уније студената социјалног рада Факултета политичких наука Универзитета у Београду учествују на Конгресу од самог почетка (2013. године), а захваљујући њему остварују нове контакте и сарадње, размењују искуства и продубљују своја знања.

Тема овогодишњег Конгреса била је „Образовање у социјалном раду“, а у оквиру ње водили су се разговори о факултетима, студијама, програмима и едукацији социјалних радника.

Представници Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Уније студената социјалног рада били су Александар Тасић, Софија Недељковић, Јована Јаковљевић, Јована Грујић и Светлана Кузмановић.

Тема презентације студената ФПН-а била је „Суживот и суделовање на факултету“, у оквиру које су истакли важност међуљудских односа и солидарности на факултету како међу студентима, тако и међу професорима, као и улогу студентских организација, студентских представника и општу атмосферу на Факултету политичких наука. Посебан акценат је стављен на интеграцију „онлајн генерација“, које због пандемије вируса корона још увек нису имале прилику да слушају предавања, бораве и уче на самом факултету.

Oстале теме на Конгресу биле су ‚‚Упис на факултет”, коју су презентовали студенти из Бања Луке, ‚‚Садржај студија и провере знања”, коју су представили студенти из Љубљане, ‚‚Студиј и особни раст”, коју су презентовале колеге из Осијека, ‚‚Пракса”, коју су представиле колеге из Мостара, док је ‚‚Што послије студија?”, била тема студената из Загреба.

На самом завршетку, проглашен је и следећи домаћин Регионалног конгреса студенткиња и студената социјалног рада – Осијек.

Related Posts