Вести

Позив на онлајн панел-дискусију на тему ‚‚Између ‘рата сећања’ и ревизионизма: Ко и зашто данас релативизује Дан победе?”

Поштоване колегинице и колеге,

Поводом обележавања Дана победе, Центар за руске студије Факултета политичких наука Универзитета у Београду организује онлајн панел-дискусију на тему ‚‚Између ‘рата сећања’ и ревизионизма: Ко и зашто данас релативизује Дан победе?”.

Панел-дискусија одржаће се у среду, 5. маја 2021. године од 10 до 12.30 часова путем платформе Zoom.

Ко и зашто релативизује Дан победе, ко је отпочео „рат сећања“ у вези са Другим светским ратом, може ли доћи до ревизије улоге Совјетске армије у победи над нацизмом, какво је место овог процеса у актуелном геополитичком супарништву Запада и Руске Федерације, шта могу да ураде Србија и српски народ овим поводом -питања су о којима ће разговарати учесници панела подстакнути „епидемијом“ рушења или уклањања споменика победничкој Црвеној армији која не јењава у Источној Европи.

Уводно обраћање:

  • др Ненад Поповић, Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, председник Међувладине комисије за сарадњу са Руском Федерацијом и председник Фондације „Бесмртни пук“

Учесници:

  • Јевгениј Баранов, директор РЦНК „Руски дом“ у Београду
  • др Миле Бјелајац, директор Института за новију историју Србије
  • проф. др Јелена Гускова, Институт за славистику Руске академије наука
  • др Зоран Миливојевић, амбасадор у пензији
  • проф. др Душан Пророковић, директор Центра за евроазијске студије, Институт за међународну политику и привреду у Београду
  • доц. др Жељко Будимир, Факултет политичких наука у Бањој Луци

Модератор: проф. др Синиша Атлагић, Факултет политичких наука Универзитета у Београду

Приступни параметри:
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 426 615 4362
Passcode: 5AdNPM

Related Posts