Вести

Сусрет студената новинарства са Факултета политичких наука и Универзитета у Берлину

Сусрет студената новинарства са Факултета политичких наука и  Универзитета у Берлину одржан је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Сусрет су организовали доц. др Марко Недељковић и доц. др Лидија Мирков са Факултета политичких наука уз подршку Фондације Конрад Аденауер.

Доц. др Лидија Мирков угостила је студенте медија и новинарства са Универзитета у Берлину на Факултету политичких наука. Она је подсетила да је похађала специјалистички курс „Политичке комуникације“, који су заједно организовали Факултет политичких наука и Фондација Конрад Аденауер’ и додала да је циљ овог сусрета размена искуства о политичком комуницирању. Након тога, представила је кратку историју Факултета политичких наука и студентима приближила студијске програме основних, мастер и докторских студија. Студенти су потом имали прилику да постављају питања из области политичког комуницирања и новинарства у Србији, а нека од питања била су из области репортерских догађања, са политичких догађаја, језика ријалити програма и новинарског приповедања и преношења прича (storytelling).

Доцент Факултета политичких наука др Марко Недељковић истакао је да се нада да ће се ова сарадња наставити и у будућности. Он је рекао да су током овог догађаја студенти из Берлина представили медијску сцену и стање у медијима у Немачкој, док су студенти новинарства са Факултета политичких наука упознали колеге из Немачке са медијском ситуацијом у Србији. Доцент је навео да су организоване и две радионице, једна посвећена мобилном извештавању и друга посвећена употреби вештачке интелигенције у медијима, тако да је сусрет имао и едукативан карактер. „Сарадња наших студената новинарства са колегама из других земаља је изузетно драгоцена, јер пружа једну нову димензију њиховом студирању, даје им могућност да уче једни од других и дискутују о актуелним трендовима у медијима и иновативним идејама у новинарству. Зато ми је веома драго што смо на позив колега из Фондације Конрад Аденауер организовали први сусрет студената новинарства и медија са Универзитета у Берлину и студената новинарства са Факултета политичких наука”, закључио је доц. др Недељковић.

Related Posts