Вести

,

Разговор о књизи доц. др Милоша Хрњаза ‚‚Распад Југославије пред судом: правна квалификација оружаних сукоба у Југославији у пракси судова у Србији”

На Универзитету у Београду – Факултету политичких наука ће се 22. јуна у 11 часова одржати разговор о књизи доц. др Милоша Хрњаза ‚‚Распад Југославије пред судом: правна квалификација оружаних сукоба у Југославији у пракси судова у Србији”.

Питање на које ова књига покушава да понуди одговор је на који начин су судови у Србији квалификовали оружане сукобе у Босни и Херцеговини, Хрватској и Косову и Метохији, какав је то утицај имало на друга питања попут почетка и краја тих оружаних сукоба, као и права које је требало да се примењује у тим ситуацијама. Другим речима, у књизи се тражи одговор на питање да ли је то био један немеђународни оружани сукоб („грађански рат“), више међународних оружаних сукоба („ратова“), истовремених немеђународних и међународних оружаних сукоба (мешовитих оружаних сукоба), или је чињенична ситуација у тој мери еволуирала током њиховог одвијања да није могуће дати једнозначан одговор на та питања?

Књигу је издао Универзитет у Београду – Факултет политичких наука уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији.

У разговору о књизи ће учествовати Радмила Накарада, Весна Кнежевић Предић и Јања Симентић Поповић (ФПН), Иван Јовановић (УНДП), Гојко Пантовић (Мисија ОЕБС-а у Србији), Павле Килибарда (Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights) и аутор.

Разговор можете пратити путем Zoom платформе:

Vesna Knezevic-Predic is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Razgovor o knjizi Raspad Jugoslavije

Time: Jun 22, 2021 11:00 AM Belgrade, Bratislava, Ljubljana

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/92665610095?pwd=bDhoRHcxT3AxSUlRakh2djAwaVFyUT09

Meeting ID: 926 6561 0095

Passcode: 691932

Промоција књиге

Related Posts