Вести

Потписан Споразум о сарадњи између Факултета политичких наука и Министарства заштите животне средине

Продекан Факултета политичких наука проф. др Дарко Надић потписао је Споразум о сарадњи са Министарством заштите животне средине и министарком Иреном Вујовић, који ће омогућити унапређење рада и сарадње две институције кроз заједничке стручне скупове, планирање и развој јавних политика, али и стручну праксу за студенте у Министарству.

‚‚Споразум између наше две институције је од значаја за сарадњу коју би требалo да реализујемо у наредном периоду. Сарадња ће се огледати у организацији заједничких скупова, научним конференцијама и семинарима, али и кроз стручну праксу студената четврте године основних академских студија који имају прилику да се упознају са социјалном и политичком екологијом, као и студената мастер програма Еколошке политике. Потрудићемо се да у склопу сарадње омогућимо и осталим студентима како учешће у заједничким пројектима, тако и могућност за обављање праксе у Министарству”, истакао је продекан Надић. Према његовим речима, први практиканти у Министарству и први резултати потписаног споразума очекују се већ почетком наредне школске године, односно у септембру и октобру ове године.

‚‚Споразум који сам данас потписала је од велике важности за обе институције, јер ће допринети развоју сарадње, посебно када је реч о стратешком планирању и развоју јавних политика у области заштите животне средине. Циљ нам је да подржимо што већи број младих са факултетском дипломом у њиховом професионалном усавршавању и да допринесемо да теоријска знања, која су стекли на факултету, примене и обогате кроз практичан рад. На такав начин их уједно и мотивишемо да по завршетку студија остану у Србији и својим вештинама допринесу развоју своје земље”, рекла је министарка Вујовић и позвала студенте да у наредном периоду прате позиве за праксу на ФПН-у, да се пријаве и придруже овој иницијативи.


Related Posts