Вести

,

Конкурс за полазнике пилот тестирања силабуса за предмет Међународно право и постконфликтна правда на МАС Међународно хуманитарно право и право људских права

Конкурс

за полазнике пилот тестирања силабуса за предмет

Међународно право и постконфликтна правда

који ће се изводити у оквиру мастер студија Међународно хуманитарно право и право људских
права на Факултету политичких наука Универзитета у Београду

Универзитет у Београду – Факултет политичких наука и Програм Уједињених нација за развој (UNDP) позивају заинтересоване студенте да се пријаве на Конкурс за учешће у извођењу пилот тестирања силабуса на предмету Међународно право и постконфликтна правда.

Опис

Тим наставника и сарадника са Факултета политичких наука у Београду је у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (UNDP) у Србији израдио модел силабуса за предмет Међународно право и постконфликна правда који ће бити извођен у оквиру мастер програма Међународно хуманитарно право и право људских права који се одржава на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Циљ пилот тестирања јеста да кроз метод симулације извођења наставе тестира припремљени модел силабуса како би се тај модел унапредио.

У ту сврху биће одржан тродневни семинар који ће окупити 15 (петнаест) тренутних и дипломираних студената. Учесници ће током семинара одслушати теме које силабус предмета предвиђа и својим активним учешћем и повратним информацијама у виду евалуација учествовати у унапређењу силабуса.

Теме које ће се изучавати на семинару обухватају: појмове међународног права, постконфликтне правде и транзиционе правде; кључне концепте: (кривичне) одговорности и кривице, истине, правде, помирања и сећања; међународно хуманитарно право и постконфликтну правду; људска права и постконфликтну правду; националне и међународне правосудне институције и постконфликтну правду; друге механизме постконфликтне правде.

Предавачи су наставници и сарадници са Факултета политичких наука, као и стручњаци и практичари из области постконфликтне и транзиционе правде.

Термин и локација одржавања

Пилот тестирање силабуса ће се одржати од 12. до 14. новембра 2021. године у хотелу ХЕБА на Дивчибарима.

Сви трошкови учешћа на семинару, који обухватају похађање семинара, материјале за рад, превоз и смештај, су покривени од стране организатора.

Потребне квалификације за пријаву за учешће

Конкурс је отворен за студенте друштвено-хуманистичких наука Универзитета у Београду који су: студенти четврте године основних студија, студенти мастер студија, или студенти који су у претходне три године завршили основне или мастер студије.

Начин пријаве

Заинтересовани кандидати треба да пошаљу свој CV и мотивационо писмо на janja.simentic@fpn.bg.ac.rs.

Мотивационо писмо не треба да буде дуже од једне стране и треба да садржи кратак разлог зашто су кандидати заинтересовани за учешће, као и да ли су током образовања, усавршавања или свог посла били у додиру са наведеним темама или разлоге због којих их ове теме занимају.

Рок за пријаву: 1. новембар 2021. године у 23:55.

Related Posts