Вести

,

Јесењи конкурс за нови волонтерско-сараднички тим у 2021. години

О Скандинавском кутку

Скандинавски кутак је организација основана у септембру 2013. године, која се бави промоцијом скандинавских земаља кроз различите пројекте у култури. Фокус наших активности је на најновијим трендовима у скандинавској музици, филму, уметности, књижевности, архитектури, поп-култури, политици… За скоро 10 година постојања, Скандинавски кутак је успео да створи имиџ јединственог културног центра за промоцију доминантних друштвених и културних вредности нордијских земаља. До сада смо реализовали низ значајних пројеката: пројекат Нордијска читаоница (2015-2016), преводилачке радионице (Anja+Gru=Miu, 2018, Lone Star, 2020), различите манифестације – обележавање нордијских националних празника, Величанствени норвешки крајолик – Недеља норвешке културе (фебруар 2020. године, УК Стари град), Meet Norway (август 2021. године, Ковин) мини-курсеве скандинавских језика, књижевне вечери, трибинске програме, филмске пројекције, скандинавске ћаскаонице, скандинавске паб-квизове.

ПОЗИЦИЈЕ У ОКВИРУ СКАНДИНАВСКОГ КУТКА

У сусрет новим изазовима и плановима за зиму 2021/22. године, Скандинавски кутак проширује своје редове и расписује конкурс за нови волонтерско-сараднички тим. Позиције које су на располагању укључују:

  • Дописник/ца Скандинавског кутка (до два места):

Дописник/ца Скандинавског кутка има функцију новинара и истраживача на теме које су релевантне за овај регион. Од дописника/це се очекује да најмање једном месечно напише ауторски текст на тему по избору или на захтев, а које осликавају вредности организације – равноправност, слобода говора, толеранција, заштита животне средине, алтернативни модели живота, култура мира и сл. Од текстова који долазе у обзир укључени су и приређени текстови (преводи и адаптације текстова са енглеског или неког од скандинавских језика).

  • Асистент/киња у координацији друштвених мрежа (до два места):

Асистент/киња у координацији друштвених мрежа учествује у изради и контроли реализације плана објављивања на друштвеним мрежама Скандинавског кутка (Фејсбук, Инстаграм). Ангажман подразумева помоћ у осмишљавању дигиталног садржаја Скандинавског кутка – одређивање плана активности, осмишљавање промотивних и анимационих кампања (примера ради: квизови, анкете и сл), прати хештегове и трендове. Уколико за то изрази жељу, изабрани асистент/киња могу своје активности да прошире и на рад на постојећем Твитер профилу Скандинавског кутка.

Волонтерски ангажман подразумева да кандидати могу да издвоје пет до десет сати недељно. Приоритет у селекцији имају кандидати који су тренутно на основним/мастер студијама. Пожељно је, али није обавезно, искуство у раду на пројектима у области културе, и/или омладинском активизму.

Да бисте се пријавили на конкурс, потребно је да нам доставите CV и мотивационо писмо у коме ћете навести за коју позицију се пријављујете и како видите себе у Скандинавском кутку. По завршеном првом кругу селекције (преглед достављене документације), кандидатима/кињама се шаље задатак на тему која кореспондира са вредностима организације и спрам мотивационог писма кандидата/киња. Кандидати/киње које прођу кроз други круг селекције сматрају се примљенима у Скандинавски кутак.

Пријавна документација шаље се на:  skandinavski.kutak@gmail.com до 28. октобра 2021. године у поноћ (ноћ између четвртка и петка).

Конкурс_Скандинавски кутак

Related Posts