Вести

Потписан Споразум о сарадњи између Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Факултета политичких наука Московског државног универзитета Ломоносов

Факултет политичких наука Московског државног универзитета Ломоносов и Факултет политичких наука Универзитета у Београду потписали су Споразум о сарадњи 15. октобра 2021. године. У оквиру Споразума планирано је организовање заједничких научних конференција, школа за младе научнике, академске размене и праксе.

Факултети планирају да редовно одржавају билатералне састанке и консултације о издавачкој делатности и реализацији заједничких пројеката о приоритетним истраживачким темама. Посебан облик сарадње биће предавања по позиву запослених на Факултету политичких наука Универзитета у Београду на Московском државном универзитету.

Факултете повезују снажне научне и образовне везе које су успостављене у последњих пет година. У 2017. години, проф. др Синиша Атлагић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду и директор Центра за руске студије ФПН-а, активно је учествовао у догађајима Факултета политичких наука Московског државног универзитета. Факултет политичких наука Московског државног универзитета је, заузврат, својим српским колегама поклонио више од 50 научних монографија објављених у серији „Библиотека Факултета политичких наука Московског државног универзитета“, уџбенике и зборнике радова које су припремили запослени Факултет политичких наука Московског државног универзитета.

Извор фотографије: https://bs.wikipedia.org/wiki/Moskovski_dr%C5%BEavni_univerzitet

Related Posts