Вести

Одржан пријем за студентске представнике са Факултета политичких наука

Пријем за студентске представнике, који представљају студенте Факултета политичких наука на нивоу Универзитета у Београду и на нивоу Републике Србије, уприличен је у петак, 24. децембра у деканату Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Студенте су дочекали декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић, продекан за студије другог и трећег степена високог образовања проф. др Дарко Надић и координатор Центра за каријерни развој МА Пајазит Помак. У име студентских представника, састанку су присуствовали некадашњи председник Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) и државни секретар у Министарству омладине и спорта Милан Савић, актуелна председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић, студенткиња проректорка Универзитета у Београду Ана Грчић, делегат у Савету Универзитета у Београду Матија Васић и председник Студентског парламента Факултета политичких наука и делегат у Студентском парламенту Универзитета у Београду Мирослав Дешић.

У име Факултета политичких наука декан проф. др Драган Р. Симић поздравио је студентске представнике и захвалио се на достојном представљању Факултет политичких наука, изразивши велико задовољство што су студенти нашег факултета на одговорним позицијама у универзитетској студентској политици. ,,Поред тога што представљате студенте Факултета политичких наука и борите се за њихова права, исто тако доприносите промоцији Факултета политичких наука и његовој видљивости на мапи како Универзитета у Београду, тако и свих универзитета у Србији. Честитам и колегиници Грчић која је изабрана за студенткињу проректорку Универзитета у Београду и надам се да ће на том месту имати успеха и одличне резултате као и до сада на факултетском нивоу”, рекао је декан Симић. Он је додао како верује да ће се сарадња успешно наставити и у наредном периоду и да ће се заједничким снагама, свако у свом домену, радити на подизању квалитета студија и бољем положају студената.

Захвалност декану за организацију овог пријема, као и одличну досадашњу сарадњу истакли су и некадашњи председник СКОНУС-а и садашњи државни секретар у Министарству омладине и спорта Милан Савић и председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић, истичући да Факултет политичких наука и сарадња коју управа Факултета има са студентским представницима јесте одличан пример и за друге факултете. Студенти су посебно нагласили жељу да се и у наредном периоду настави са одличном сарадњом која траје, посебно имајући у виду да наши студенти кроз рад у универзитетским телима промовишу и Факултет политичких наука и помажу видљивост студената на одређени начин. Студенткиња проректорка Ана Грчић захвалила се декану проф. др Симићу на честиткама на избору на место студента проректора Универзитета у Београду, уз наду да ће и на овом нивоу достојно представљати студенте.


Related Posts