Вести

Наградни конкурс „Avenir – Будућност“

Замислите будућност Европе!
Учествујте на конкурсу „Avenir – Будућност“

Француски институт у Србији организује наградни конкурс „Avenir – Будућност“ и позива све основце, средњошколце и студенте да покажу колико знају француски језик и колико им је стало до будућности нашег континента!

Овим конкурсом дајемо прилику младима да учествују у изградњи европске будућности, тако што ће своје ставове и идеје изложити у писаним радовима на француском језику, чиме дају и допринос промовисању наставе француског језика, јачању осећања припадности европској породици, као и закључцима Србије који ће бити изнети током Конференције за будућност Европе.

Општи подаци

Млади често имају оригиналне идеје и пројекте, али немају увек прилику да их изразе и остваре!

  • Због тога позивамо основце и средњошколце да одговоре на питање (на француском): Selon vous, quelles doivent être les priorités de l’Europe pour les dix prochaines années? (По вашем мишљењу, шта би требало да буду приоритети Европе у наредних десет година?). Писмени рад на француском треба да има између 250 и 500 речи.
  • Због тога предлажемо да студенти одговоре на питање (на француском): Si vous étiez dirigeant d’un État européen que feriez-vous pour l’avenir de l’Europe? (Да сте лидер једне европске државе, шта бисте урадили за будућност Европе?). Писмени рад на француском треба да има између 500 и 1500 речи.

Теме радова могу да буду: климатске промене и екологија; здравље; економија, социјална правда; европске вредности; демократија и владавина права; дигитална трансформација; сигурност/безбедност; миграције; образовање; култура; млади; спорт; друге идеје.

Више информација налази се ОВДЕ.

Related Posts