Вести

, ,

Два онлајн курса новинарства за студенте ФПН-а

Драге колегинице и колеге,

Задовољство нам је да обавестимо студенте Факултета политичких наука да се могу пријавити за курсеве новинарства која ће на нашем Факултету изводити проф. др Џенет Стил (Janet Steele) са Елиот школе међународних послова Џорџ Вашингтон Универзитета (Elliot School of International Affairs, George Washington University), Сједињене Америчке Државе.

Први курс почиње у уторак 1. марта 2022. године:

History, Theory, Practice of American Journalism

Други курс почиње у уторак 12. априла 2022. године:

Narrative Journalism

Курсеви су бесплатни, трају по шест недеља, на енглеском су језику и одржавају се уторком од 17 до 19 часова преко платформе Zoom.

Студенти се могу пријавити на оба курса или по избору за сваки курс одвојено.

Број места је ограничен а пријаве се врше на мејлове danka.ninkovic@fpn.bg.ac.rs и zivojinovic75@yahoo.com. За први курс пријаве се шаљу до петка, 25. фебруара, а за други до петка, 8. априла 2022. године.

Оба курса могу похађати студенткиње и студенти са свих нивоа студија Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Професорка Стил је Фулбрајтов стипендиста на нашем Факултету у летњем семестру академске 2021/2022. године. Скраћену биографију професорке Стил можете видети на следећем линку: https://elliott.gwu.edu/janet-steele

Студенти који буду похађали и завршили ова два курса или један од њих добиће сертификат.

Курс организују Центар за медије и медијска истраживања и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Одељења за медије, културу и образовање амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts