Вести

Обележен Светски дан социјалног рада

Одељење за социјалну политику и социјални рад Факултета политичких наука Универзитета у Београду заједно са студентском организацијом Унија студената социјалног рада обележили су Светски дан социјалног рада, 15. марта 2022. године. Овогодишња тема „Ко-изградња новог еко-социјалног света: да нико не буде изостављен“ има за циљ стварање нових глобалних вредности, политика и пракси, развијање поверења, сигурности и самопоуздања за све људе, као и одрживост планете.

Светски дан социјалног рада обележава се од 1983. године, сваког трећег уторка у марту. То је кључни дан у години када се социјални/е радници/це широм света удружују, како би послали заједничку поруку на глобалном нивоу. Факултет политичких наука овај дан препознаје као изузетну прилику за афирмацију професије социјалног рада кроз промоцију њених вредности, принципа и значаја у друштву. У циљу обележавања празника професије оних који се боре за благостање других, социјалну правду, солидарност и једнакост, ФПН је организовао следеће активности:

  • Акције у заједници (организовање информативних штандова на Земунском кеју и у Кнез Михаиловој улици у Београду са циљем информисања грађана и грађанки о улози и вредностима ове професије у друштву, отварања дијалога са онима чији се глас мање чује као и испитивање њихових потреба);
  • Укључивање студената и студенткиња социјалног рада у заступање професије социјалног рада.

Свим социјалним радницама/радницима Факултет политичких наука честита Светски дан социјалног рада!


Related Posts