Вести

,

Позив за учешће на регионалном пројекту “Panda Labs Junior for Just Transition”

Светска организација за заштиту природе WWF вас позива да се прикључите регионалном пројекту Panda Labs Junior for Just Transition и да узмете будућност енергије у своје руке! Препознали смо младе као кључну покретачку снагу позитивних промена и жеља нам је да младима у регионима у којима постоје велика постојења за коришћење угља укажемо и на друге могућности за развој идеја и будуће запослење изван термоенергетских постројења као и да их оснажимо да своје идеје и предлоге износе јавно.

У чему је проблем?

У регионима у којима се индустрија већински заснива на коришћењу угља као главног енергента поред забринутости за обезбеђивање довољне количине електирчне енергије јавља се и бојазан за радна места људи који раде у овом сектору. Млади препознају потенцијал за развој предузетничких подухвата у зеленој (и другим) гранама индустрије али често сматрају да немају простор, могућности ни довољно знања да се озбиљније посвете овој теми!

Шта желимо да радимо?

Кроз рад са младима, организацијама младих и за младе, едукаторима, менторима, експертима, локалним институцијама, средњим школама и факултетима желимо да:

  • учимо заједно о енергетској транзицији, екосистемима и другим темама кроз wебинаре и тренинге за студенте и предавања у средњим школама за ђаке;
  • повежемо младе из региона у заједничку Panda Hub мрежу;
  • организујемо хакатоне, округле столове и сличне скупове на најинтересантније теме;
  • радимо на томе да се глас младих чује и подржи!

Уколико си заинтересован/а за учешће на пројетку и имаш између 19 и 25 година потребно је да до 25. 3. 2022. пошаљеш пријаву која ће поред основних података о теби (име, презиме, мејл адресу, број телефона, место боравка, факултет/школу коју похађаш) садржати и кратко појашњење твоје мотивације, разлога за учешће, искуства на сличним пројектима и очекивања која имаш од учешћа.

Пријаву послати на адресу gvreljanski@wwfadria.org.

Позив за младе WWF

Related Posts