Вести

Студенти Државног универзитета у Вашингтону посетили Факултет политичких наука

У оквиру пројекта „Новинарство у ранцу“, група студената под менторством проф. Алисон Богс са Државног универзитета у Вашингтону, посетила је Србију и Факултет политичких наука Универзитета у Београду, како би извештавали о теми медијских слобода у Србији.

У име Факултета политичких наука Универзитета у Београду, студенте су дочекали продекан за научноистраживачку делатност проф. др Немања Џуверовић, руководитељка Центра за медије ФПН-а проф. др Александра Крстић и чланице Центра за медије доц. др Лидија Мирков и доц. др Данка Нинковић Славнић.

Проф. др Немања Џуверовић поздравио је студенте са којима је и поразговарао о њиховим пројектима и досадашњем боравку у Србији. Продекан Џуверовић истакао је да Факултет политичких наука има дугу сарадњу са универзитетима у Сједињеним Америчким Државама и да у будућности прижељкује наставак исте.

У име Центра за медије ФПН-а студентима се обратила доц. др Данка Нинковић Славнић која их је упознала са практичним активностима студената новинарства на Факултету политичких наука у Београду. Доценткиња је представила досадашња истраживања Центра за медије у области новинарства, комуникације и дигиталних медија.

Студенти из САД-а обишли су радио и телевизијски студио у оквиру Центра за медије на Факултету политичких наука. Они су разменили искуства са члановима факултетских редакција и дали изјаве за подкаст Слушаонице 6 у радио студију Факултета и емисију Јавна одбрана у новом опремљеном ТВ студију Факултета.

Посета америчких студената реализовала се у сарадњи са Независним удружењем новинара Србије (НУНС).

Related Posts