Вести

Потписан Протокол о сарадњи између Факултета политичких наука и Музеја жртава геноцида

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Музеј жртава геноцида потписали су Протокол о сарадњи у областиma културе, образовања, културе сећања, уметности и научноистраживачке делатности.

У име Факултета политичких наука Универзитета у Београду Протокол је потписао декан проф. др Драган Р. Симић, док је у име Музеја жртава геноцида Протокол потписао директор Дејан Ристић.

Декан проф. др Драган Р. Симић указао је да је за Факултет политичких наука од капиталне важности однос институција према жртвама. Он је додао да кроз институцију Музеја жртава геноцида имамо могућност да негујемо сећање на жртве.

Директор Музеј жртава геноцида Дејан Ристић нагласио је да је Музеј институција којој је приоритет научноистраживачки рад и зато је важна сарадња са високо образованим установама. Он је истакао важност достојанственог опхођења према жртвама кроз дијалог унутар научне заједнице.

У потписаном Протоколу о сарадњи истичу се основе заједничке организације и реализације пројеката и програма у области културе и образовања. Договорене су активности у виду размене публикација чији су потписници Протокола издавачи, уступање архивске грађе, сарадња са Политиколошким одељењем, Новинарско-комуниколошким одељењем, Одељењем за међународне студије и Центром за европске и међународно-правне студије Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

 

Related Posts