Вести

Потписан Меморандум о сарадњи између Факултета политичких наука и Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RYCO)

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO) потписали су Меморандум о сарадњи у области мобилности и учешћа младих људи у региону.

У име Факултета политичких наука Меморандум о сарадњи потписао је декан проф. др Драган Р. Симић, док је у име Регионалне канцеларије за сарадњу младих Меморандум потписао г. Алберт Хани.

Декан проф. др Симић рекао је да се јако радује регионалној сарадњи и истакао важност овог пројекта.  Он је додао да Факултет политичких наука као институција чврсто стоји иза одлуке да подстиче регионално учешће младих.

У име Регионалне канцеларије за сарадњу младих обратила се шефица RYCO Локалне канцеларије у Србији Ивана Антонијевић. Она је објаснила да је RYCO настала у оквиру Берлинског процеса, од стране шест влада Западног Балкана, са циљем повезивања младих људи у региону. Овом приликом, она је нагласила да је од изузетног значаја да се студентима Факултета политичких наука пружи прилика да буду део овог програма.

У потписаном Меморандуму о сарадњи истичу се заједничке вредности и принципи у погледу образовања и оснаживања младих.  Договорене су бројне активности у областима комуникације, едукације, професионалних усавршавања, заједничких истраживачких пројеката и стицања неформалног образовавања које треба спровести.

 

Related Posts