Вести

Факултет политичких наука носилац пројекта “Mainstreaming Humanity in Western Balkans: From Education to Reconciliation (HUMAIN)”

Факултет политичких наука носилац је новог пројекта Mainstreaming Humanity in Western Balkans: From Education to Reconciliation (HUMAIN), који финансира Western Balkans Fund. Партнери на овом Пројекту биће Београдски међународноправни круг, Хуманистичке студије Универзитета Доња Горица (Црна Гора) и Факултет политичких наука Универзитета у Сарајеву (Босна и Херцеговина). 

Пројекат ће окупити младе студенте из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине који ће кроз различите едукативне активности учити о концепту хуманости и потреби да се овај концепт стави у сврху постизања помирења у региону Западног Балкана. 

Централна активност пројекта јесте шестодневни форум који ће се одржати у Београду у септембру. Форум ће бити прилика да се учесници, кроз предавања и радионице, упознају са концептом хуманости са различитих аспеката, између осталог са становишта људских права, заштите избеглица и цивила током оружаних сукоба, механизмима транзиционе правде и улогом релевантних међународних организација. 

Додатне активности на пројекту обухватају и тимски рад студената на писању блогова на тему добрих примера из праксе у вези са примерима хуманости у региону Западног Балкана. Овај тимски рад биће извођен под менторством стручњака и истраживача из релевантних области. 

Пројекат је производ рада факултетског Центра за европске и међународноправне студије чија је руководитељка проф. др Весна Кнежевић Предић. 

Related Posts