Вести

Одржан други MIGREC семинар о финансирању пројеката

Други „Семинар за аплицирање за екстерно финансирање истраживања са акцентом на Erasmus+ i HORIZON EUROPE MSCA (Marie Skłodovska-Curie Actions)“, у оквиру пројекта MIGREC, одржан је на Факултету политичких наука у среду, 6. априла 2022. године.

Истраживачи са Факултета политичких наука, Географског факултета и других факултета, укључујући докторанде, заједно са представницима Републичког завода за социјалну заштиту, учествовали су у интензивној радионици коју је водио Никос Захарис, директор SEERC-а.

Радионица је почела предавањем о Erasmus+ програму, углавном КА2 и КА3, као и о Jean Monnet акцијама. Ово је значајно за запослене/старије истраживаче који би можда желели да учествују у пројектима који, иако се фокусирају углавном на учење, а не на истраживање, могу представљати одличне могућности умрежавања и сарадње са институцијама у ЕУ и шире. За студенте докторских студија занимљиво је у смислу да би могли да раде на оваквим пројектима и да стекну своје прво искуство у раду у међународним конзорцијумима кроз учешће у Erasmus+ пројектима.

Након тога, учесници су имали прилику да сазнају више о MSCA Doctoral Networks and Post Docs који могу бити подједнако интересантни и за запослене и за студенте. Преко њих истраживачко особље може регрутовати студенте докторских студија и постдокторских студија. Студенти докторских студија могу користити MSCA Post Docs за рад у другој европској земљи.


Related Posts