Вести

,

Конкурс за учешће у програму плаћених пракси за студенте новинарства

Славко Ћурувија фондација позива студенте и студенткиње новинарства да се пријаве за програм плаћене студентске праксе у партнерским медијима Фондације.

Стипендија подразумева двомесечну плаћену праксу у информативним редакцијама листа Данас, Новинске агенције Фонет, Цензоловке, новосадског Радија 021 и лесковачког портала JugPress. (JugPress ће ангажовати студента/кињу Нишког универзитета који током праксе борави у Лесковцу, Нишу или Врању).

За оне који буду примљени на праксу обезбеђена је месечна стипендија у износу од 200 америчких долара бруто, у динарској противвредности.

Ко?
За програм плаћених студентских пракси могу да се пријаве студенти новинарства III и IV године студија новинарства на универзитетима у Београду, Нишу и Новом Саду. Пет најбољих биће изабрано да учествује у програму, свако у по једном од пет партнерских медија.

Шта?
Програм плаћених студентских пракси подразумева дневни практични ангажман у партнерским редакцијама на дефинисању и реализацији новинарских задатака, у сарадњи са уредницима. Ангажман ће бити прилагођен обавезама студената на факултетима. Изабрани студенти имаће менторску подршку уредника и новинара у партнерским медијима. Успешни кандидати ће добити прилику да стекну непосредно искуство у праћењу догађаја и производњи информативних медијских садржаја.

Када?
Програм праксе биће реализован у периоду од 1. јула до 31. августа 2022. године. Пракса се одвија у редакцијама партнерских медија.

Партнерски медији остављају могућност да, уколико се еипидемиолошки услови у вези са ковидом 19 погоршају, програм рада пребаце на онлајн режим.

Како?
Заинтересовани студенти треба да пошаљу мотивационо писмо и CV на адресу konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, најкасније до 15. маја 2022. у 23.59. Пријаве које стигну након наведеног рока или буду непотпуне, неће бити узете у разматрање.

Related Posts