Вести

Отворен мултимедијални ТВ студио на Факултету политичких наука и донирана конференцијска опрема за Центар за студије САД

Представници Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији посетили су Факултет политичких наука Универзитета у Београду поводом отварања новог мултимедијалног ТВ студија у Центру за медије и донације конференцијске опреме Центру за студије САД.

Посети су присуствовали декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Драган Р. Симић, саветник за медије, културу и образовање Амбасаде САД-а г. Филип Бикман, специјалиста за културна питања у Амбасади САД-а, Вукица Станковић, руководилац програма медијске сарадње у Амбасади г. Бојан Тричковић, као и проф. др Александра Крстић, доцент др Стеван Недељковић, доцент др Марко Дашић, доцент др Милан Крстић и мр Драган Живојиновић са ФПН-а.

Декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Драган Р. Симић обратио се присутнима уз речи добродошлице и истакао значај међусобне сарадње Србије и Сједињених Америчких Држава. Навео је да је помоћ од стране Амбасаде САД веома значила како студентима, тако и целокупном колективу Факултета.

Саветник за медије, културу и образовање Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији, Филип Бикман изразио је задовољство поводом организоване посете и усагласио се са деканом у вези са унапређивањем међусобне сарадње. Он је додао да му је драго што ће учествовати у наставку многобројних заједничких активности Факултета политичких наука и Амбасаде САД на сличним пројектима.

Проф. др Александра Крстић осврнула се на допринос Амбасаде Новинарско-комуниколошком одељењу у виду помоћи у техничкој опреми и нагласила да је ово велики помак у односу на некадашње услове у оквиру студија новинарства. Она је указала да је помоћ Амбасаде значајна не само за квалитет самих студија, већ и да даје прилику студентима да самостално креирају сопствене медијске садржаје.

Потом је уследило званично отварање новог мултимедијалног ТВ студија у Медија центру Факултета политичких наука, захваљујући донацији Амбасаде Сједињених Америчких Држава, у износу од 30000 америчких долара, која је у току 2021. и 2022. године обезбедила нову опрему за продукцију телевизијског и мултимедијалног садржаја, односно нов студијски простор са савременом технолошком опремом за снимање и монтажу ТВ емисија и прилога у различитим форматима. Професорка Крстић објаснила је присутнима начин функционисања самог студија, у ком студенти треће године новинарства имају задатак да самостално креирају своје прилоге. Она је подсетила на значај нове емисије под називом ,,На линији“ која се емитује једном недељно путем платформе Јутјуб.

Гости Факултета политичких наука посетили су и Центар за студије Сједињених Америчких Држава, где је свечано пуштена у рад најсавременија конференцијска опрема у вредности од скоро 26000 америчких долара коју је Амбасада САД донирала Центру за студије САД. Декан ФПН-а и оснивач и директор Центра за студије САД, проф. др Драган Р. Симић захвалио се г. Бикману, као и његовом претходнику на месту саветника за за медије, културу и образовање Амбасаде, Тиму Стендарту, некадашњем аташеу за културу у Амбасади, Мајклу Бруку и госпођи Вукици Станковић на овој вредној донацији и истакао колико је она била важна да се процес онлајн наставе одвија несметано у времену кризе изазване вирусом корона.

 

Related Posts