Вести

,

Постани део SIF2022 тима – унапреди своје професионалне вештине!

Чуо/ла си за социјално предузетништво, али ниси сигуран/а шта то тачно значи? Знаш шта значи и баш зато би да сазнаш још више? Желиш да стекнеш искуство у организацији догађаја који те заиста занима? Ово је идеална прилика! Постани део тима који ће организовати девети по реду Форум социјалних иновација (SIF2022). Стекни теоријско и практично искуство у организацији највеће годишње конференције о социјалним иновацијама у земљи и региону и повежи се са људима који деле твоја интересовања и вредности!

Тражимо волонтере који имају жељу да се професионално усавршавају да се продруже нашем тиму како би пружили логистичку подршку конференцији и стекли нова знања и искуства.

Учешће у организацији SIF-а даје шансу да откријеш шта то значи када бизнис одлучи да буде део решења и покретач промене и накоји начин социјално предузетништво може бити алат за решавање друштвених проблема и изазова. Имаћеш могућност да се упознаш и повежеш са људима који су креативни, иновативни и жељни да своје искуство о социјалном предузетништву поделе са другима. Поред тога, стећи ћеш вредно професионално искуство у организацији догађаја, радећи заједно са динамичним тимом стручњака са вишегодишњим искуством у овој области.

О чему се ради?

Форум социјалних иновација је међународна конференција о социјалном предузетништву и социјалним иновацијама која сеодржава по девети пут 15. јуна у Београду. Овај догађај је место сусрета организација цивилног друштва, социјалних предузећа, компанија, инвеститора, институција, студената, младих предузетника и свих оних који верују у солидарност, проактивност и заједништво као рецепт за праведније друштво. Изузетно богат програмски садржај овогодишње конференције обухватае панел дискусије, презентације примера добре праксе у различитим секторима, као и интерактивне радионице за младе. Програми конференције имају циљ да укажу на потенцијале социјалног предузетништва као покретача позитивних друштвених промена.Форум социјалних иновација је током претходних 8 година посетило преко 800 лидера из цивилног, приватног и јавног сектора из 16 земаља.

Форум социјалних иновација организује Смарт колектив у партнерству са Форумом за одговорно пословање, националном мрежом друштвено одговорних компанија у Србији.

Форум социјалних иновација одржаће се ове године 15. јуна у Простору Миљенко Дерета у Београду.

Уколико желите да се више информишете о догађају, посетите наш сајт или нас запратите на Фејсбук и Инстаграм профилима.

Шта добијаш?

  • Искуство учешћа у припреми и реализацији међународне конференције.
  • Упознавање са концептом социјалног предузетништва. Прилику да сарађујеш са динамичним тимом креативних људи и обогатиш своје професионално искуство.
  • Могућност присуства радионицама и другим програмима на конференцији.
  • Могућност да из прве руке чујеш лична искуства социјалнх предузетника из Србије и света који су покретањем свог пословања започели позитивне промене у својој заједници.
  • Инспирацију и мотивацију за развијање сопствених идеја.
  • По завршетку конференције добићеш потврду о обављеном волонтерском искуству.

На којим позицијама можеш да волонтираш?

Волонтерске позиције су:

  • Хостинг
  • Логистика
  • Извештавање
  • Комуникација

Изабрани волонтери ће добити детаљна упутства о својој позицији и задужењима.

Важни датуми

  • Рок за пријаву је 5. јун.
  • Преглед пријава и селекција кандидата биће извршена до 8. јуна, на основу мотивације за учешће.
  • Инфо радионица за изабране волонтере ће се одржати 10. јуна и присуство је обавезно за све чланове волонтерског тима. На састанцима ће бити договорене позиције и датуми ангажовања волонтера.
  • Датуми одржавања конференције су 15. јуна.

Како можеш да се пријавиш?

  • Ако себе видиш као део овогодишњег SIF тима и знаш да можеш бити на располагању у наведеном периоду, попуни

формулар

  • За више информација можеш да нас контактираш путем мејла на office@smartkolektiv.org или телефоном +381 (0)11 2659 700

Related Posts