Вести

,

Отворене пријаве за Џон Галт школу објективистичке филозофије

Ајн Ренд центар Европа позива студенте и све заинтересоване да се пријаве на шесту по реду Џон Галт школу објективистичке филозофије. Овај образовни програм нуди квалитетан увод у изучавање филозофије америчке филозофкиње Ајн Ренд. Прво предавање ће се одржати у среду 18. октобра у просторијама Impact Hub-а у Београду и у потпуности је бесплатан.

Џон Галт школа представља изванредну прилику за младе, амбициозне и интелектуално радознале студенте и све заинтересоване да прошире своје видике и остваре свој пуни потенцијал. Кроз економска, политичка и културолошка предавања, радионице, филмске и књижевне вечери које одржавају еминентни предавачи, полазницима школе биће представљен објективизам – филозофија која вреднује разум, индивидуализам и рационални лични интерес. Овај образовни програм пружа и прилику за учествовање на међународним конференцијама, приступ богатој дигиталној библиотеци, повезивање са другим студентским заједницама, али и прилику да када постану алумнисти, и сами буду предавачи.

Програм Џон Галт школе у Београду, као донатор подржава Prometheus фондација. Глобално гледано, реализован је у скоро 30 земаља и у многима од њих се одржао више пута. Преко 100 предавача је обучило више од 1000 алумниста.

Пријаву за школу можете остварити путем линка до 10. октобра – програм је ограничен на 25 полазника.

Ајн Ренд, рођена као Алиса Зиновјевна Розенбаум, је америчка филозофкиња, романсијерка, драматуршкиња и сценаристкиња, руског порекла. Најпознатија је по развијању модерног филозофског правца, познатијег под именом објективизам. У њен књижевни опус, између осталог, спадају и дела као што су „Побуњени Атлас”, „Врлина себичности”, „Величанствени извор” и „Ми живи” – који су и екранизовани. Њена преданост слободи појединца и критика колективизма оставили су дубок траг на размишљање многих људи широм света. Рендини радови подстичу размишљање о моралу, људској природи и друштву, те и данас служе као извор инспирације и дискусије међу читаоцима и филозофима.

Ајн Ренд центар Европа је непрофитна организација основана 2016. године, првобитно под називом Балкански објективистички центар. Као главни програм реализују Џон Галт школу и годишњу NICON конференцију нових интелектуалаца. Ширећи свој утицај и деловање, брзо су узели ново име и постали седиште европског објективизма – Ајн Ренд центар Европа, што им је омогућило да одговоре на потребе већег тржишта, а све то захваљујући успесима које су постигли, партнерима са којима су делили исту визију и кооперативном тиму који је из године у годину растао.

Related Posts