Вести

Додељени сертификати за новинарске курсеве ,,Историја, теорија, пракса америчког новинарства” и ,,Приповедачко новинарство”

Свечана додела сертификата новинарских курсева ,,Историја, теорија, пракса америчког новинарства” и ,,Приповедачко новинарство”, које је држала  проф. др Џенет Стил (Janet Steele) са Елиот школе међународних послова Џорџ Вашингтон Универзитета (Elliot School of International Affairs, George Washington University), одржана је на Факултету политичких наука. На свечаној додели сертификата присуствовали су декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и аташе за културу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији, Холи Зардус (Holly Zardus).

Свечаност поводом доделе сертификата отворио је проф. др Драган Р. Симић, захваливши се полазницима курса, представници Амбасаде и професорки Стил. Декан је говорио о дугорочној сарадњи Факултета политичких наука са Елиот школом међународних послова, при чему је истакао значај међусобне размене студената.

Аташе за културу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији, Холи Зардус објаснила је како је идеја иза ових курсева повезивање студената у едукацији о заједничкој теми, јер су перспективе другачије. Она се осврнула и на значај размене студената, али и професора између Сједињених Америчких Држава и Србије.

Проф. др Џенет Стил и предавач на курсевима изразила је задовољство због прилике да подучава студенте Факултета политичких наука вредностима новинарства, истакавши како је новинарство људима средство верификације насупрот друштвених мрежа. Она је похвалила полазнике курса и нагласила квалитет радова на курсу, али и изузетно познавање енглеског језика.

Курсеве су организовали Центар за медије и медијска истраживања и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Одељења за медије, културу и образовање Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts