Вести

,

Продужен рок за пријаву студентских истраживачких радова о спровођењу Агенде 2030 у Србији

Позивамо све студенте у Србији да учествују на такмичењу и доставе своје истраживачке радове везане за имплементацију Агенде 2030 и постизање циљева одрживог развоја (COR) и тиме стекну могућност да освоје вредне награде.

Достављени радови треба да обраде најмање једну општу и једну специфичну тему везану за имплементацију Агенде 2030 у Србији, које су наведене у позивном писму, које можете преузети.

Позив за студенте

Приликом припреме можете узети у разматрање примере најбоље међународне праксе и/или можете користити податке прикупљене из различитих извора, укључујући Портал отворених података Републичког завода за статистику Open Data (stat.gov.rs), или документе произведене од стране Платформе „Одрживи развој за све“: Одрживи развој за све – Платформа за дискусију о Агенди 2030 у Србији.

Достављени радови биће оцењени и прва три пласирана истраживачка рада освојиће вредне награде.

  1. место: ГИЗ пракса / Менторски програм у пројекту у трајању од три месеца (новембар 2022. – јануар 2023.) и електрични бицикл
  2. место: електрични тротинет
  3. место: спортски бицикл

Студенти треба да доставе своје радове у PDF или word формату, користећи шаблон који можете преузети ОВДЕ.

Радове треба написати на српском језику, у виду документа који не треба да садржи више од 5.000 речи (не рачунајући сажетак, садржај, графике, фотографије и листу референци). Поред тога, потребно је посебно написати сажетак на енглеском језику, који не треба да буде дужи од једне стране А4. На конкурс се могу пријавити студенти (држављани и резиденти Србије) који су тренутно уписани на академски програм или дипломци који су стекли звања пре не више од 6 месеци.

Пријаве можете послати на следеће емаил адресе: sdgsforall@giz.de

Рок за достављање пријава је 31. јул 2022. године.

Related Posts