Вести

,

Конкурс за пројектног асистента у Центру савремене политике и порталу European Western Balkans

Центар савремене политике и портал European Western Balkans су у потрази за новим члановима нашег тима који би нам се придружили у септембру 2022. године. Отворен је конкурс за две позиције: пројектни асистент у Центру савремене политике и новинар на порталу European Western Balkans. Кандидати су позвани да изразе своју преференцију у односу на ове две позиције, уз могућност да буду ангажовани на обе у оквиру свог радног времена.

О Центру савремене политике

Центар савремене политике је организација цивилног друштва која спроводи истраживачке и пројекте из области европских интеграција, демократизације и регионалне и спољне политике. Центар такође води European Western Balkans, регионални портал о европским интеграцијама на енглеском језику, и European Western Balkans – Србија, портал на српском језику фокусиран на европске интеграције Србије.

Рад ЦСП је фокусиран на објављивање различитих истраживања и публикација, укључујући медијска истраживања, предлоге јавних политика, извештаје из сенке и друге документе у вези са тематским областима рада организације: демократским институцијама, ЕУ интеграцијама и регионалном и међународном политиком. Нарочито су значајни годишњи извештаји из сенке о стању демократију у Србији, које ЦСП објављује већ 6 година, као и истраживања о медијским наративима и дезинформацијама везаним за ЕУ и друге спољне актере у Србији. Такође, у последњих пет година ЦСП је организовао догађаје на којима су учесници били бројни европски и други званичници, као и водећи експерти за европске интеграције и Западни Балкан.

О порталу European Western Balkans

European Western Balkans и European Western Balkans – Србија представљају специјализоване медијске портале Центра савремене политике. Поред европских интеграција, European Western Balkans се бави и ширим европским темама као што су регионална сарадња, политичка стабилност и реформски процеси, као и питањима безбедности и међународних односа.

Осим вести и анализа најновијих догађаја релевантних за теме које портал обрађује, на њему се такође редовно могу прочитати ауторски текстови и интервјуи најзначајнијих државних и европских званичника, стручњака и представника цивилног друштва. European Western Balkans, такође, пружа упоредан интерактиван приказ напретка земаља Западног Балкана у процесу европских интеграција.

Услови рада и потребне квалификације

Пројектни асистенти и новинари ће бити задужени за различите области рада Центра савремене политике, односно портала European Western Balkans. Од кандидата очекујемо да изразе своје преференције у односу на две понуђене позиције (пројектни асистент или новинар), уз могућност да и пројектни асистенти буду ангажовани један део радног времена као новинари на порталу European Western Balkans, што је редовна пракса у Центру савремене политике.

Услови рада:

  • Пуно радно време од 40 сати недељно
  • Компетитивна плата
  • Рад у канцеларијама ЦСП у центру Београда
  • Ангажовање на активним пројектима ЦСП

Од кандидата се очекују следеће квалификације:

  • Да поседују диплому неког од факултета друштвених наука
  • Да се одлично служе енглеским и српским језиком
  • Да поседују одређено знање из области деловања ЦСП и EWB: Европских интеграција, демократије и/или регионалне и спољне политике
  • Радно искуство у цивилном сектору или медијима је пожељно, али не и неопходно

Пријава на конкурс

Заинтересовани кандидати треба да пошаљу свој CV у Europass формату и мотивационо писмо на енглеском језику од највише 500 речи на мејл адресу konkurs@centarsavremenepolitike.rs до недеље, 18. септембра у 23:59. Од кандидата се очекује да изразе своју преференцију у односу на две понуђене позиције: пројектни асистент и новинар.

Биће контактирани кандидати који буду ушли у ужи избор. Очекивано време почетка ангажмана је понедељак, 3. октобар.

Related Posts