Вести

Почео пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске“

Пројекат ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске” свечано је почео на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Учесницама и учесницима се на отварању обратила координаторка пројекта Ирена Заграђанин и изразила изузетно задовољство што се након дужег времена, студенти оба факултета сусрећу уживо. Она је додала да овај пројекат представља прилику за сарадњу и повезивање младих из обе земље. ,,ПЕРОМ је прилика за креативни рад младих, њихову сарадњу, побољшање дијалога, јачање поверења и изградњу мира, а кроз тематска предавања и радионице имаћемо прилику да радимо на конкретним примерима који нас могу инспирисати да покренемо промене у нашим заједницама. На младима је да стварају промене и сигурна сам да ће наш удружени рад довести до тога”, објаснила је Ирена Заграђанин.

Пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске” окупља младе политикологе на програму студентске размене. Студенткиње и студенти Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу боравиће у Београду од 28. октобра до 1. новембра 2022. године и у том периоду присуствоваће редовним предавањима и часовима вежби, као и тематским предавањима. На крају прве фазе пројекта планирана је израда заједничког предлога продубљивања сарадње на регионалном нивоу. Друга фаза пројекта биће реализована у марту 2023. године у Загребу.

Пројекат представља сарадњу студената Факултета политичких наука у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу, а реализован је уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић. Пројекат ,,ПЕРОМ Србије и Хрватске” реализује се четврти пут.

 

Related Posts