Вести

Преминуо ванредни професор Факултета политичких наука др Небојша Мрђа

Са великим жаљењем обавештавамо да је професор др Небојша Мрђа, ванредни професор Факултета политичких наука Универзитета у Београду, преминуо 6. децембра 2022. године у 58. години. 

Последњи испраћај професора др Небојше Мрђе обавиће се у понедељак, 12. децембра 2022. године на Новом бежанијском гробљу у 11.45 часова.

Професор Мрђа рођен је 17. децембра 1964. године у Београду. Дипломирао је и магистрирао на Економском факултету Универзитета у Београду, а своју докторску дисертацију на тему ,,Информатичко друштво и мрежна организација предузећа” одбранио је 2008. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. 

Своју каријеру почео је у Економском институту у Београду као стручни сарадник, а током живота радио је у Републичком заводу за развој и у агенцији ,,Мрђа”. Академску каријеру почео је 2004. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, а од 2014. године био је и гостујући професор на Факултету драмских уметности у Београду.

Професор Мрђа био је ванредни професор на Факултету политичких наука Универзитетa у Београду где је предавао на предметима Информатика, Интернет и нове медијске технологије (Управљање интернетом), Економија информација, Дигитални маркетинг… 

Од 1989. године учествовао је у више од 400 консултантских пројеката, као што су реструктурирање предузећа, студије оправданости инвестиција, пословни планови, процене вредности предузећа и слично. 

Његови најважнији објављени радови су ,,Информатизација друштва – нове могућности и крупне последице” (иновирана докторска дисертација, рад из 2019. године), “How organizational design and ERP implementation have become investment in competitiveness: The case of “Sintelon”, (чланак о пројекту реструктурирања из 2016. године) и ,,Финансијске пројекције и пословно одлучивање” (иновирани магистарски рад из 2008. године). 

Related Posts