Вести

,

Свечана додела награде ,,Др Предраг Симић”

Свечана додела награде ,,Др Предраг Симић” одржаће се у четвртак 19. јануара 2023. године са почетком 12 часова у слушаоници 3 Факултета политичких наука.

Плакете и новчане награде ауторима најбољих радова који су се пријавили на конкурс уручиће представници управе Факултета политичких наука, породице Симић, Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе и Амбасаде Републике Словачке, који заједнички додељују ову награду.

Након проглашења добитника, присутнима ће се обратити амбасадор Европске уније у Србији Њ.Е. Емануеле Жиофре, који ће говорити о значају европских интеграција за нашу државу.

Меморијално предавање у част покојног професора Предрага Симића одржаће некадашњи амбасадор Србије у Египту и угледни спољнополитички новинар Драган Бисенић на тему „Од тви-пломатије до тех-пломатије – промене у спољној политици и дипломатији у дигиталном добу“.

Награда је намења ауторима најбољих студентских радова из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритак аналитичар, плодан аутор и инспиративан професор.

Жири који одлучује о додели награде чине проф. др Драган Р. Симић, проф. др Дејан Јовић, проф. др Иво Висковић, др Јасминка Симић,  доц. др Милан Крстић.

Related Posts