Вести

,

Регионални програм лидерства и мобилности младих

Центар за образовне политике (ЦОП), Центар за науку, иновације и развој (SCiDEV) из Албаније и Форум за образовање младих (YEF) из Северне Македоније објављују позив за пријаве за учешће у Регионалном програму лидерства и мобилности младих за 2022/23. годину.

Програм се спроводи уз подршку Фондације за отворено друштво из Србије, Албаније и Северне Македоније.

Програм је намењен младима (21-30 година) који долазе из академске заједнице и организација цивилног друштва, младим стручњацима и активистима из поменутих држава, који су заинтересовани за развијање капацитета у области информисаног и подацима-вођеног заговарања, лидерства, активизма и интеркултуралне размене, као и за ојачање регионалне сарадње између Албаније, Северне Македоније и Србије.

Кандидати се позивају да се пријаве са својим појединачним предлозима за акције јавног заговарања које су засноване на информацијама и подацима а које се фокусирају на једну од тема:

а) Регионална сарадња,

б) Образовање и запошљивост,

ц) Миграције и одлив мозгова,

д) Партиципација младих, и

е) Акција младих за животну средину.

Након евалуације, одабрани учесници ће формирати мешовите тимове у складу са њиховим областима интересовања. Они ће радити са колегама из других земаља на њиховом заговарању заснованом на подацима, уз додатну подршку кроз програм изградње капацитета и менторства.

Одабрани учесници ће провести период од три недеље у свакој земљи у складу са временским распоредом наведеним у наставку (програм мобилности). Током пројекта, учесници ће учествовати у програму изградње капацитета који се фокусира на релевантне компетенције и вештине за њихов рад и програм менотрства.

Одабрани учесници ће добити финансијску подршку да заврше своје пројекте и покрију трошкове мобилности, коју пружају Фондације за отворено друштво из Албаније, Северне Македоније и Србије.

Радни језик свих активности је енглески.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Прочитајте цео Позив за пријаве за учешће у Регионалном програму лидерства и мобилности младих за 2022/23. годину.

Прочитајте Често постављена питања.

Процес пријаве се састоји од два корака:

Корак I – Заинтересовани треба да попуне и доставе следеће:

Позив за пријаве је отворен до 31. јануара 2023. године.

Биће обрађене само потпуно попуњене пријаве.

Корак II – Спровођење интервјуа са кандидатима који су ушли у ужи избор.

СРЕЋНО!

Related Posts