Вести

Студенти са Универзитета Клемсон на Факултету политичких наука

Студенти са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине (Сједињене Америчке Државе) провешће по седми пут један семестар у Центру за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Наиме, на основу Споразума о сарадњи Факултета политичких наука и Универзитета Клемсон, а у оквиру програма студирања у иностранству (Clemson University Study Abroad Program – Spring Semester in Belgrade), студенти ће имати прилику да слушају и полажу пет предмета који ће им касније по повратку у САД били признати као да су их тамо полагали. Поред предмета који су део факултетског курикулума на Клемсону (Спољна политика САД, Балкан: сукоби и политика, Европска политика и Међународна економија), а које изводе професори Драган Р. Симић, Маја Ковачевић и Иван Вујачић, слушаће и предавања у оквиру предмета „Српска култура и историја“ и похађати курс српског језика који ће изводити професорка Гордана Залад.

Са америчке стране посебан допринос у остварењу овог програма дали су професор Џефри Пик, шеф тамошњег Департмана за политичке науке и професор Владимир Матић. Професор Пик је овом приликом и допутовао у Београд где се, заједно са америчким студентима, састао са деканом Факултета политичких наука проф. др Драганом Р. Симићем и професорима на овом програму.

Ову генерацију студенткиња и студената са Клемсона чине Вероника Атар, Рајли Грејс, Ејшлинг Грос, Ебигејл Стјуарт, Џоселин Бакнер, Рајан Гризл, Метју Плојхарт и Џонатан Пикарски.

Related Posts