Вести

Позив за похађање семинара ”Nations, States, Borders, Passports, Citizens: How to Make a Nation-State” и “What is Europe? Multiple Ideas of Europeanization from the Cold War to Today”

Драге колегинице и колеге,

Задовољство нам је да вас обавестимо да можете да се пријавите за похађање семинара ”Nations, States, Borders, Passports, Citizens: How to Make a Nation-State” и “What is Europe? Multiple Ideas of Europeanization from the Cold War to Today”, које ће на нашем Факултету изводити проф. др Теодора Драгостинова (Theodora Dragostinova) са Универзитета Охајо Стејт (Ohio State University), Сједињене Америчке Државе.

Скраћену биографију професорке Драгостинове можете видети на следећем линку

https://history.osu.edu/people/dragostinova.1

Кратак силабус семинара можете видети овде:

Readings for Europeanization_updated

Readings for nations states borders_updated

Семинар ће се одржати 13. и 14. марта 2023. године од 17 до 20 часова у просторима Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

За семинар се могу пријавити студенткиње и студенти са свих нивоа студија Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Број места је ограничен, а пријаве се врше слањем кратке биографије на енглеском језику на мејл zivojinovic75@yahoo.com.

Рок за пријаву је понедељак, 6. март 2023. године.

Радни језик наставе је енглески а похађање семинара је бесплатно.

Од студенткиња и студената који се пријаве за похађање семинара очекује се да пре почетка семинара прочитају препоручену литературу. Литературу ће добити у мејлу којим буде прихваћено њихово учешће на семинару.

Студенткиње и студенти који буду похађали семинар добиће сертификат.

Семинар ће се одржати у склопу пројекта „Српска образовна алијанса“ (Serbian Educational Alliance) који заједно спроводе Центар за словенске, источноевропске и евроазијске студије Охајо Стејт Универзитета и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, а уз подршку Стејт департмента и амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts