Вести

,

Позив на едукативне радионице у оквиру пројекта YOUth 4 Inclusion, Equality & Trust

Уколико си студент/киња друштвено-хуманистичких наука и желиш да допуниш своја досадашња знања о медијској и информацијској писмености у дигиталној сфери, позивамо те да узмеш учешће у едукативном програму у оквиру пројекта YOUth 4 Inclusion,Equality & Trust*.

Пружамо ти могућност да сазнаш како да на другачији начин посматраш садржај доступан на друштвеним мрежама и искористиш онлајн сферу за промовисање толеранције међу различитима.

Едукатори ће ти помоћи да градираш и препознаш говор мржње, разликујеш родни и класни аспект у говору мржње, као и да разумеш емоционалне одговоре на нетолеранцију у виртуелном простору.

Едукативне радионице се одржавају по хибридном моделу:

Целодневни едукативни тренинг – уживо на ФПН у Београду, 23. март 2023.

Менторски рад за потребе креирања онлајн садржаја

Два двосатна онлајн предавања – 15. и 22. марта 2023. (умрежавање са младима и предавачима из БиХ)

Након завршене едукације имаш на располагању месец дана да реализујеш идеју за промоцију другог и другачијег на друштвеним мрежама, а најпопуларнија идеја у онлајн простору добија симболичну награду, а њен креатор могућност учешћа на летњим регионалним сусретима младих.

ПРИЈАВЕ СУ ОТВОРЕНЕ ДО 13. МАРТА 2023. ГОДИНЕ

Пошаљи CV на: govormrznje.fpn@gmail.com

*Регионална иницијатива Уједињених нација „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ оснажује младе људе да се укључе у конструктивне наративе, ојачају интеркултурални дијалог, инклузију, родну равноправност и створе међусобно разумевање и поверење на Западном Балкану. Двогодишња иницијатива има за циљ јачање улоге младих у промовисању већег разумевања и поштовања различитости у региону. Имплементацију „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ води UNDP Србија у сарадњи са UNESCO и Факултетом политичких наука Универзитета у Београду, уз финансијску подршку Фонда за изградњу мира UN.

Позив на едукативне радионице


Related Posts