Вести

Позив за студенте за стажирање у Save the Children и писање истраживачког радa

Да ли си заинтересован да научиш више о заштити деце у миграцијама и насиљу над децом на Балканској мигрантској рути?

Да ли си заинтересована да упознаш свакодневно функционисање угледне међународне невладине организације?

Да ли си заинтересована да усавршаваш вештине истраживања и писања рада?

Организација Save the Children у сарадњи са Београдским међународноправним кругом позива студенте и студенткиње из Србије да се пријаве за једномесечно стажирање.

Позив за стажирање је отворен у оквиру пројекта „Violence Against Children on the Balkans Migration Route – Solutions Through Advocacy and Research (STAR)“ који Save the Children спроводи уз подршку Sexual Violence Research Initiative.

Публикациије Центра за миграције и расељеност на Балкану организације Save the Children можете погледати ОВДЕ.

Стажирање ће се одвијати у просторијама организације Save the Children у Београду у обиму од 10 часова недељно. Смештај у Београду није обезбеђен.

Пет одабраних стажиста/киња ће заједно са запосленима из Save the Children утврдити план стажирања у коме ће договорити које послове ће стажисти/киње свакодневно обављати како би олакшали функционисање организације и како би научили нове вештине.

Посебан фокус ће бити стављен на самостални истраживачки рад који ће сваки стажиста/киња израдити као део стажирања. Теме истраживачких радова ће бити договорене на почетку стажирања и потребно је да буду из области заштите деце у миграцијама, са посебним освртом на насиље над децом на Балканској мигрантској рути. Истраживачки радови ће бити рецензирани, а аутори и ауторке добро оцењених радова ће бити подстакнути да их представе широј јавности, путем презентација добијених резултата или објављивања.

Kо може да се пријави на конкурс: Студенти свих нивоа студија и научни истраживачи заинтересовани за област миграција и права детета.

Шта је све потребно за пријаву: Биографија и мотивационо писмо у коме је поред мотивације за стажирање потребно описати претходна слична искуства и показати познавање енглеског језика.

Kако се пријавити: Документа у ПДФ формату је потребно послати на мејл krug@bmk.org.rs.

До када траје пријава: до 10. 3.

Трајање стажирања: 20. 3 – 14. 4.

Kако треба да изгледа истраживачки рад који ће бити резултат стажирања:

  • Треба да буде дугачак између 5000-6000 речи.

  • Треба да буде написан на основу истраживања које је спроведено на договорену тему.

  • Истраживање мора бити спроведено у складу са академским стандардима – коришћењем релевантних научних метода, научне литературе и проверених података.

  • Научни рад мора да садржи реферисање на коришћену литературу.

Related Posts