Вести

Позив на похађање курса “Civil Society & Democracy: Theoretical Underpinnings & Contemporary Realities”

Драге колегинице и колеге,

Задовољство нам је да вас обавестимо да можете да се пријавите за похађање курса “Civil Society & Democracy: Theoretical Underpinnings & Contemporary Realities” који ће изводити проф. др Катерин Херолд (Catherine E. Herrold), професорка на Универзитету Сиракјуз (Syracuse University, USA), Сједињене Америчке Државе.

Професорка Херолд је Фулбрајтов стипендиста на нашем Факултету у летњем семестру академске 2022 – 2023. године.

Скраћену биографију професорке Херолд можете видети на следећем линку

https://www.maxwell.syr.edu/directory/catherine-herrold

Силабус курса

Курс траје шест недјеља и почиње у понедељак, 20. марта у 15 часова у просторима Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

За курс се могу пријавити студенткиње и студенти са свих нивоа студија Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Број места је ограничен, а пријаве се врше слањем кратке биографије на енглеском језику на мејл zivojinovic75@yahoo.com. Рок за пријаву је четвртак, 16. март 2023. године.

Радни језик наставе је енглески, а похађање курса је бесплатно.

Од студенткиња и студената који се пријаве за похађање курса очекује се да пре почетка сваког предавања прочитају препоручену литературу. Литературу ће добити у мејлу којим буде прихваћено њихово учешће на курсу.

Студенти који буду похађали курс добиће сертификат.

Курс организује Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду уз подршку Стејт департмента и Одељења за медије, културу и образовање амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts