Вести

Одржана студентска симулација Народне скупштине Републике Србије

Симулација рада Народне скупштине Републике Србије, у организацији студентске организације Европски студентски форум (ЕСФ), одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Конститутивну седницу Народне скупштине отворио је студент Данило Настић у улози најстаријег председавајућег посланика. Дневни ред седнице имао је четири тачке: Потврђивање мандата народних посланика, Избор председника Народне скупштине, Избор потпредседника Народне скупштине и Предлог закона о промени изборног система Републике Србије за народне посланике Народне скупштине Републике Србије.

Представници ЕСФ-а нашли су се у улогама државних функционера. У улози председника Народне скупштине био је Сава Шебек, док су потпредседници били Јелена Стевић и Зоран Ралевић. Остали студенти представљали су Конзервативну странку, Либералну партију, Национални фронт, Социјалистичко-демократску партију и Зелену странку.

Студент Сава Шебек, као председник Народне скупштине, отворио је расправу о Предлогу закона о промени изборног система Републике Србије за народне посланике Народне скупштине Републике Србије. Он је присутнима дао реч да се изјасне поводом овог питања.

Кроз аргументе и примере учесници су говорили на ову тему у оквиру скупштинске расправе, а на крају расправе уследило је гласање.

Related Posts