Вести

Посета немачког посланика Питера Бајера

Посланик у парламенту Савезне Републике Немачке Петер Бајер и директор Фондације Конрад Аденауер у Србији и Црној Гори Јаков Девчић састали су се са доцентом др Миланом Крстићем и групом студената последипломских студија и завршне године основних студија Факултета политчких наука Универзитета у Београду.

Посланик Бајер, који је и специјални известилац Бундестага за Западни Балкан, трансатлантске односе, ЕУ проширење на Исток и свемирску политику, као и члан парламентарног Одбор за спољне послове од 2009. године, изјавио је како је у претходних деценију и по много научио о Србији и о читавом региону и истакао значај богате историје коју Србија поседује.

Директор Фондације Конрад Аденауер Јаков Девчић нагласио је да Фондација верује у младе људе у Србији и да се због тога залаже за младе и њихову будућност.

Теме разговора студената са послаником Бајером биле су процес интеграције Србије у Европску унију, потенцијал које поседују иницијативе за економску интеграцију Западног Балкана, стање у дијалогу Београда и Приштине, односи Србије и Немачке, рат у Украјини, положај младих у Србији и њихова будућност.


Related Posts