Вести

,

Позив на онлајн представљање: Упознај ФПН

Шта се учи на Факултету политичких наука?
Какве ваннаставне активности могу да очекујем?
Где све могу да радим након студирања?

Придружи нам се и УПОЗНАЈ ФПН на онлајн представљању смерова које ће се одржати током марта 2023. године. Наши наставници, сарадници и студенти ће те на занимљив и интерактиван начин водити кроз студије на Факултету политичких наука!

Позивамо све заинтересоване средњошколце да се пријаве путем линкова који се налазе у наставку позива. Могуће је пријавити се на више онлајн представљања. Линк ка догађају биће послат на мејлове пријављених средњошколаца и објављен на сајту Факултета политичких наука. Предвиђено трајање представљања је сат времена.

Основне академске студија новинарства, недеља, 19. 3. 2023. у 15 часова, платформа Zoom

За кога навијаш када гледаш телевизију? Ком новинару би лајковао профил? Можеш ли да замислиш свој живот без друштвених мрежа? Чије вести никада не гледаш? Коме верујеш? У кога сумњаш? Чије мишљење не доводиш у питање? Да ли новинар сме да каже да су победили “наши”? Да ли слобода говора оправдава ширење мржње на интернету? Шта је истинито у лажним вестима? Ко те информише?

О томе како се сналазимо међу медијима који су навијачки, како разумемо вести, ко их креира за нас и шта ми ту можемо да урадимо, разговарамо на радионици на којој уједно и представљамо Новинарски смер Факултета политичких наука у Београду. Разговор ће водити професорка др Милица Кулић и асистенткиња МА Кристина Милић.

Линк ка пријави: https://forms.gle/6DqBzvhBwJerZeKf9

Пријаве су отворене до 18. 3. 2023.

Основне академске студија социјалне политике и социјалног рада, недеља, 19. 3. 2023. у 17 часова, платформа Zoom

Како се носити са анксиозношћу и стресом током припреме пријемног испита? Зашто је волонтирање важно и како ти може помоћи у личном и професионалном развоју? Сматраш ли праведним да је десет најбогатијих људи на свету удвостручило своје богатство током пандемије, док су сиромаштво и неједнакост порасли? Постоји ли насиље над старима у Србији и како да заштитиш старе особе које знаш?

Уколико желиш да чујеш више о овим темама, добијеш прилику да поставиш питања која те интересују, учествујеш у дискусији и упознаш будуће колегинице и колеге, придружи нам се на онлајн састанку представљања смера Социјална политика и социјални рад Факултета политичких наука. Разговор ће водити асистенткиње МА Данијела Павловић и МА Виолета Марковић.

Линк ка пријави: https://forms.gle/5qD52UbTYQUdmyUa8

Пријаве су отворене до 18. 3. 2023.

Основне академске међународне студије, субота, 25. 3. 2023. у 12 часова, платформа Zoom 

Постоје ли пријатељства у светској политици или само интереси? Како на светску политику утиче употреба силе? Шта је међународна сарадња и чиме се баве државници и дипломате? Да ли постоји право које регулише односе у време рата? Да ли је у 21. веку могуће истовремено унапређивати слободе и јачати безбедност? Како раде Уједињене нације? У чему је значај Леонарда ди Каприја, Грете Тунберг и нових друштвених покрета за светску политику? На који начин интернет и друштвене мреже обликују будућност светске политике? 

Међународне студије би, између осталог, требало да одговоре на поменута питања и понуде ти знања и вештине за промишљање и изналажење решења за сложене глобалне проблеме у 21. веку. Разговор ће водити доценти др Марко Дашић и др Милан Крстић.

Линк ка пријави: https://forms.gle/aEqkMzkDGymBytSL7

Пријаве су отворене до 24. 3. 2023. 

Основне академске студије политикологије, субота, 25. 3. 2023. у 14 часова, платформа Zoom 

Звучи ли ти логично да се одлуке о будућности младих у Србији доносе без младих? Како је могуће да једно друштво напредује уколико млади не учествују у одлучивању? Да ли и они који не изађу на гласање заправо утичу на резултате избора? Да ли је искључиво гласање на изборима важно или се може бити друштвено и политички активан и на друге начине? Да ли је чланство у политичким партијама једини начин бављења политиком? 

Студенти-чланови Дебатног клуба ФПН-а ће из позиција тимова ЗА и ПРОТИВ дебатовати на тему „Треба ли младима дати два гласа на изборима?“. Након дебате, наставници Факултета политичких наука ће заједно са пријављеним средњошколцима коментарисати изнете аргументе, а потом и представити могућности студирања на Студијама политикологије. Разговор ће водити доценти др Никола Бељинац и др Никола Јовић. 

Линк ка пријави: https://forms.gle/JjEt3yCXwXKYoc9P8

Пријаве су отворене до 24. 3. 2023. 

Видимо се! 

Related Posts