Вести

Позив на завршну пројектну конференцију “Rediscovering New Europe”: On-Wheels Summer School for Balkan/Central and Eastern European trans-border history and politics (ReNewEurope)

Поштоване колегинице и колеге,

Универзитет у Београду – Факултет политичких наука вас са задовољством позива на завршну конференцију поводом резултата пројекта “Rediscovering New Europe”: On-Wheels Summer School for Balkan/Central and Eastern European trans-border history and politics (ReNewEurope).

Током овог пројекта који спроводимо од децембра 2020. године, заједно са партнерима из пет држава припремили смо сет различитих материјала који омогућавају извођење летњих школа. Реч је о материјалима који не само да обухватају теме попут питања односа мањина и већине у друштву, идентитета и национализма, владавине права и европских интеграција и политике и религије, већ и развијену методологију извођења летњих школа, као и предлог конкретних курсева који се на њима могу изводити. Поменуте летње школе у овом контексту могу послужити за изградњу мостова између балканских држава и држава Централне и Источне Европе, као и критичко преиспитивање “другости” држава које припадају овим регионима у односу на Европску унију и њене државе чланице (ближе информације о Пројекту можете погледати на: http://reneweurope.wnpism.uw.edu.pl/).

Сви пројектни резултати ће бити доступни не само онима који би могли да их користе у формалним и неформалним видовима образовања, већ и организацијама које су заинтересоване за подршку њиховом спровођењу.

Конференција ће се одржати у петак, 24. марта у 10:30 часова у слушаоници 3, Факултета политичких наука, Јове Илића 165, Београд и отворена је за све заинтересоване.

Пројекат се финансира уз подршку Европске комисије. Ова комуникација одраз је ставова аутора и Комисија не може бити одговорна за било какву употребу информација које су у њој садржане.

Related Posts