Вести

Почео семинар проф. др Теодоре Драгостинове са Универзитета Охајо Стејт

Проф. др Теодорa Драгостинове са Универзитета Охајо Стејт у наредна два дана одржаће семинар на теме „Нације, државе, границе, пасоши, грађани: како направити националну државу?“ и „Шта је Европа? Више идеја европеизације од Хладног рата до данас” на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Семинар је отворио декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић који је нагласио важност оваквих пројеката за студенте у циљу њиховог усавршавања. Декан је полазницима представио план семинара и упознао их са научним делом.

Проф. др Теодора Драгостинова говорила је о схватању нације и национализма и објаснила је да ће кроз дебату настојати да учесницима приближи историјске аспекте поменутих феномена.  У току предавања, полазници семинара имали су прилику да изнесу своја мишљења и ставове, као и да тумаче задате текстове.

Другoг дана семинара проф. др Теодора Драгостинова бавиће се темом „Шта је Европа? Више идеја европеизације од Хладног рата до данас”.

Семинар се одржава у склопу пројекта „Српска образовна алијанса“ (Serbian Educational Alliance) који заједно спроводе Центар за словенске, источноевропске и евроазијске студије Охајо Стејт Универзитета и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, а уз подршку Стејт департмента и амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.


Related Posts