Вести

Почео курс проф. др Кетрин Херолд са Универзитета Сиракјуз

Професорка др Кетрин Херолд са Универзитета Сиракјуз (Сједињене Америчке Државе), наредних шест недеља, држаће курс ,,Цивилно друштво и демократија: теоријске основе и савремена стварност” на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

На свечаном отварању курса говорио је декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић, који је нагласио да је изучавање концепта цивилног друштва од кључног значаја за развој демократије, као и да је овај курс прилика да учесници добију детаљнији увид у ову тему. Он је објаснио да је цивилно друштво огледало стања сваке демократије и да је улагање у социјални капитал од пресудног значаја за просперитет државе.

Проф. др Кетрин Херолд започела је предавање интерактивном радионицом са учесницима у којој се упознала са погледима и ставовима студената о темама курса, као и са њиховим тумачењима задатих текстова. Она је истакла да је главни циљ курса разумевање појма цивилног друштва, његових предности и мана које се различито испољавају у другачијим друштвеним контекстима.

Професорка Херолд је Фулбрајтов стипендиста на Факултету политичких наука у летњем семестру академске 2022/2023. године.

Курс организује Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду уз подршку Стејт департмента и Одељења за медије, културу и образовање амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.


Related Posts