Вести

Одржана трибина ,,Заштита жена у друштву“

Трибина на тему ,,Заштита жена у друштву“, на којој су говориле активисткиња неформалног феминистичког колектива ,,Женска солидарност“ Наташа Еленков и истраживачица на Институту друштвених наука и активисткиња у колективу ,,Женска солидарноста“ Јелена Ризнић, одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Активисткиња друштвене организације ,,Женска солидарност“ Наташа Еленков као циљ организације истакла је едукацију и подсећање на женску историју која је од великог значаја. Она је нагласила да борба против насиља над женама и њихово позиционирање треба да буде од примарног значаја у друштву. ,,Не постоји старосна структура жена које су изложене насиљу јер је оно свеприсутно. Мора постојати адекватна и правовремена реакција институција која ће женама ставити до знања да нису саме“, указала је Наташа Еленков.

Социолошкиња, истраживачица на Институту друштвених наука и активисткиња ,,Женске солидарности“ Јелена Ризнић осврнула се на постојање јасне диспропорције гласа жена из урбаних и руралних подручја и да је то нешто на чему морамо колективно да радимо. Она је додала да се поверење гради и да би жене требало да знају да имају коме да се обрате у оваквим ситуацијама. ,,Феминизам је постао начин размишљања и део је глобалног културног рата, те се са појмом права жена олако тргује. Медији морају да науче да постоје одређени проблеми који превазилазе поделе у друштву и као такви су универзални за све нас“, подвукла је Ризнић.

Модераторка трибине била је студенткиња Николина Синђелић из студентске организације Студентска унија.

Трибина је организовала студентска организација Студентска унија.


Related Posts