Вести

Лицитацијом ликовних радова затворена хуманитарна изложба на Факултету политичких наука у оквиру акције „Солидарност на делу“

Изложба ликовних радова у оквиру хуманитарне акције „Солидарност на делу“, коју су реализовале студентска организација Унија студената социјалног рада и доц. др Сузане Михајловић са Одељења за социјалну политику и социјални рад, свечано је затворена у петак, 1. децембра на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Затварању изложбе претходила је хуманитарна лицитација изложених радова, као део прикупљања новчаних средстава, упоредо са новчаним средствима оствареним на основу добровољног плаћања улазнице за посету изложби.

Присутнима су се на свечаном затварању изложбе обратиле председница Уније студената социјалног социјалног рада, студенткиња четврте године основних академских студија социјалне политике и социјалног рада, Сандра Ђорђевић, и доценткиња на Факултету политичких наука, др Сузана Михајловић.

Сандра Ђорђевић пожелела је добродошлицу на отварање хуманитарне изложбе уз велику захвалност свима онима који су се одазвали овој хуманој активности која мења и улепшава поглед на рад студентских организација. Она је истакла да ова хуманитарна акција и остале активности које организује Унија студената социјалног рада у овој школској години значе поновно оживљавање ове студентске организације која је започела са радом давне 2002. године, као и да јој је припала част што има прилику да, заједно са члановима Уније, ствара нешто велико и потпуно ново, што ће заиста оставити великог трага. Полазећи од тога да ,,повезивање уметности са социјалним радом даје прилику да спознамо себе и своје емоције, као и друге око себе са којима се срећемо”, позвала је заинтересоване на следећу активност у оквиру хуманитарне акције ,,Солидарност на делу”, филмско вече 13. децембра од 18 часова на Факултету политичких наука.

Доц. др Сузана Михајловић поздравила је присутне госте и изразила захвалност управи Факултета, која је препознала идеју и омогућила њену реализацију, као и наставном кадру Факултета и студентима који су показали да је Факултет политичких наука био и остао академско окружење које омогућава дискусију о изазовима савременог друштва и које је увек отворено за друштвено ангажоване праксе. Говорећи о концепту хуманитарне акције „Солидарност на делу“, истакла је да је са студентима желела да повеже њихове академске потенцијале са делатним. ,,Желим да повежемо распон од умне делатности zoon politikon-а у нашим студентима до доприноса друштвеној промени активирањем homo ludens-а и уметничког у свима нама, путем активности анализе друштвене солидарности у односу на специфичне политике и рањиве групе на предмету Доктрине социјалне политике, рада на терену који је специфичан за социјални рад (хуманитарни базар) и догађајима који обогаћују студентски живот на нашем Факултету (филмска пројекција, ликовна изложба и квиз)“, објаснила је доц. Михајловић. Она је нагласила да су превладале позитивне друштвене реакције на овако осмишљен концепт хуманитарне акције, да је покренута дискусија о концепту солидарности у академском миљеу, као и да су до сада у оквиру акције прикупљена средства којима можемо показати бар мали чин наше солидарности према женама и деци у Сигурној кући Београд.

Остварени приходи током трајања хуманитарне изложбе износе 56.800,00 динара. Поред куповине улазница за изложбу, допринос хуманитарној акцији путем куповине 14 ликовних радова дали су професори, сарадници и студенти Факултета политичких наука, којима су организатори уручили захвалнице на крају овог догађаја.

Related Posts