Вести

Позив за учешће у едукативној радионици “Student Organizations for Academic Freedom: Idea Crowdsourcing”

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо студенте основних студија, али и заинтересоване студенте мастер и докторских студија, да ће се радионица “Student Organizations for Academic Freedom: Idea Crowdsourcing” одржати у четвртак, 6. априла 2023. године у 13 часова у слушаоници 4.

Ова интерактивна радионица друга је у низу радионица у оквиру регионалног пројекта “Fetters at Liberty” са циљем унапређивања улоге студената и студентских организација у заштити академских слобода у Албанији, Босни и Херцеговини и Србији. Пројекат се реализује уз финансирање Европске студентске уније, Брисел и уз подршку Фондације за отворено друштво.

Свим студентима који буду учествовали у радионицама у оквиру пројекта биће обезбеђени сертификати. За учешће у овој радионици, потребно је попунити регистрациони формулар и упитник, уколико га нисте попунили претходног пута.

Регистрациони формулар:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUfAPpzRC0ZTafl0Nf-lnUzpJ6wMSzPn3ST4iMnvNj1k8RzQ/viewform

Упитник: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdEB9DwY6haEjDz6Hxnp894U8nBe4ZAWQsrh93eM5iBPS5Hg/viewform

За студенте заинтересоване за учешће који нису присуствовали претходној радионици: потребно је јавити се на мејл fettersatliberty@gmail.com , како бисмо вам доставили материјале које је потребно прочитати пре учешћа у дискусији.

Циљ ове радионице је да се, кроз разговор који ће водити Душан Радујко, истраживач-приправник Института за политичке студије у Београду, дефинише сет препорука у смеру оснаживања студената и студентских организација и њихове улоге у заштити академских слобода на факултету, али и препорука за унапређење академских слобода у Србији уопште. Радни језик радионице је српски, уз подељене материјале који ће бити на енглеском језику.

За најаву наредних радионица можете се информисати путем званичних налога пројекта на друштвеним мрежама:

Инстаграм: https://instagram.com/fettersatliberty?igshid=NTdlMDg3MTY=

Фејсбук: https://www.facebook.com/groups/1546512482514233/?ref=share

Радујемо се сарадњи са свим студентима заинтересованим за заштиту академских слобода!

Fetters at Liberty тим

Related Posts