Вести

,

ЦИНС: отворене пријаве за тренинг истраживачког новинарства

Уколико желите да научите или усавршите технике истраживачког новинарства, пријавите се на тренинг који организују ЦИНС и Транспарентност Србија.

Онлајн обуку организујемо од 24. до 26. априла. Током тродневног практичног тренинга изабрани полазници ће од редакције ЦИНС-а и стручњака из Транспарентности Србије научити:

  • како да препознају злоупотребу јавних средстава,
  • које базе података могу да користе у раду и како,
  • како да траже информације од надлежних,
  • како да напредно претражују Интернет,
  • на који начин кроз интерактивне графике и видео формате да приближе читаоцима своје приче,
    како да буду сигурни да су им текстови „отпорни на метке“ (провера чињеница)

Истраживачи из редакције ЦИНС-а много пута су награђивани за свој рад. За серију текстова о третману корупције у Србији и везама фудбала, политике и криминала, као и бројне друге награде и признања награђени су и „европским Пулицером“, односно наградом European Press Prize.

Транспарентност Србија је домаћа, нестраначка, невладина и непрофитна организација усмерена на борбу против корупције у Србији.

Најважнији циљ који Транспарентност Србија жели да оствари јесте повећање транспарентности рада државних органа као начин да се спречи злоупотреба јавних овлашћења у приватне сврхе.

Тренинг је доступан свим новинаркама и новинарима (а посебно подстичемо пријаве оних који су на почетку новинарске каријере), као и представницима цивилног друштва које занимају истраживачке технике.

Да бисте се пријавили пошаљите нам:

CV и

– мотивационо писмо путем гугл упитника

Пријаве су отворене до 9. априла до 23:59 (закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање).

За сва питања и евентуалне нејасноће пишите на office@cins.rs (најкасније до 5. априла како бисмо имали времена да одговоримо на сва питања).

Сви пријављени ће до 17. априла бити обавештени да ли су изабрани за полазнике тренинга.

Related Posts