Вести

Позив за учешће на 10. Међународној студентској конференцији из теорије и филозофије права на тему

Право и дигиталне технологије

Правни факултет Универзитета у Београду и Српско удружење за правну и социјалну филозофију (IVR Serbia) организују десету Међународну студентску конференцију из теорије и филозофије права на тему „Право и дигиталне технологије”. Конференција ће се одржати 13. и 14. новембра 2023. године на Правном факултету Универзитета у Београду и онлајн (само за оне који не могу да присуствују уживо).

Позивамо све заинтересоване студенте основних, мастер и докторских студија да до 20. августа 2023. године пошаљу апстракте на мејл адресу eudaimonia@ius.bg.ac.rs. Позив за учешће упућен је и студентима истих или сродних факултета из Србије и иностранства.

Апстракти треба да садрже најмање 600, а највише 900 речи. Студенти су слободни да сами одаберу тему о којој ће писати, на српском или енглеском језику, држећи се оквира опште теме. Тема Конференције је широко постављена, те се рад може бавити како теоријским тако и практичним проблемима у вези са наведеним питањима: сајбер сигурност и заштита података, приватност и технологије масовног надзора, право и вештачка интелигенција, употреба аутономних оружаних система, проблем јурисдикције у светлу интернет трансакција, дигитални идентитет и системи аутентикације, BigTech регулација итд. Уз апстракт, неопходно је доставити контакт податке ментора/супервизора (име, презиме, мејл адреса).

Одабрани излагачи ће бити у обавези да на исту адресу до 5. новембра 2023. године доставе радне верзије радова не краће од 8 страна. Радови подобни објављивању ће бити објављени у Ревији за правну, политичку и социјалну теорију и филозофију – Eudaimonia.

О додатним информацијама студенти се могу информисати на интернет страници Српског удружења за правну и социјалну филозофију (www.ivrserbia.org). Фејсбук страници Конференције (www.facebook.com/eudaimoniarevue), или путем мејл адресе Конференције (eudaimonia@ius.bg.ac.rs).

Радујемо се вашем учешћу!

Позив

Related Posts